Nord iz Rijeke je novi pobjednik Jelen Demofesta

Završeno osmo izdanje popularnog banjalučkog demo festivala

185

Osmi Jelen Demofest završen je 18. srpnja finalnim natjecanjem demo bendova na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a najboljim demo bendom stručnog žirija proglašen je Nord iz Rijeke. Drugo mjesto pripalo je sastavu Rezerve iz Tučepa, dok su S.K.A. iz Leskovca zauzeli treće mjesto. U revijalnom programu su nastupili Punkart, Hulahoop, te zvijezde večeri, grupa TBF.

Publika demofest2015

Riječkom Nordu, koji je impresionirao svojim čvrstim gitarskim zvukom i moćnim vokalom, prva nagrada omogućit će snimanje i produkciju albuma u studiju po njihovom izboru, kao i produkciju video spota za pjesmu koju sami odaberu. Petorka koja čini Rezerve predstavila se efektnim punk pjesama za koje su članovi žirija tvrdili da su potencijalni hitovi, a nagrađena je binskom opremom u vrijednosti od 3.000 eura. Trećeplasirani S.K.A. priredio je pravi show, kombinirajući rap stihove, harmoniku i krajnje energičnu izvedbu, čime su osvojili binsku opremu u vrijednosti od 2.000 eura.

Svi pobjednici demofest

Pored glavne tri, uručene su nagrade i za najboljeg basistu, gitaristu te najbolji bend po izboru publike. Priznanje “Plavi bas” i bas gitaru plave boje, koja se dodjeljuje u sjećanje na preminulog Igora Kašikovića Kaleta, osvojio je Mihael Prosen, frontmen riječkog Norda. Brendiranom Jack Daniel’s gitarom nagrađen je Ante Puharić iz grupe Rezerve. Nakon glasanja koje je organizirala kompanija m:tel, titula najboljeg benda po izboru publike i novi laptop pripali su Cardinal Pointu iz Vranja. Prethodne večeri, najboljim novinarom je proglašen Zoran Tučkar s portala Muzika.hr.

TBF demofest

Završna večer započela je nastupima ovogodišnjih finalista, kojih je bilo 13, da bi se potom nastavila nastupima finalista prijašnjih godina, kao i posebnih gostiju, među kojima su se posebno istakli TBF. Splićani su zbog nedolaska Eagles of death Metal imali nastup od dva i pol sata te taj termin itekako dobro iskoristili, predstavljajući pjesme s nedavno izdanog albuma “Danas, sutra”, kao i ranije, dobro poznate uspješnice.

Jelen Demofest je i ove godine trajao tri dana, i to od 16. do 18. srpnja, a u natjecateljskom programu se mogao čuti 31 demo bend. Pored TBF-a, u revijalnom programu su nastupili Gentleman, Triggerfinger, Who See i Irie FM. Više informacija o Jelen Demofestu možete naći na jelendemofest.org.

Komentari