Ne propustite Lambchop

46

Nemali je broj onih koji su se tijekom sjajnog svibanjskog nastupa britanskih Tindersticks u prepunom Kinu SC prisjetili tog briljantnog koncerta kojeg su Lambchop odsvirali u istoj dvorani prije 6 godina.

Doživjevši zajedno s Wagnerom i društvom pravu katarzu, posjetitelji su tada kraj koncerta dočekali na nogama u stanju sveopćeg delirija, izazvanog rijetko viđenim emotivnim stapanjem izvođača i publike. Došavši na vrhunac karijere, Lambchop su tada uvjerljivo demonstrirali kako njihov spoj soula, countrya i indie rocka, s blagim uplivima jazza, izvrsno funkcionira i uživo, a ne samo na, od strane kritike izuzetno dobro prihvaćenim, studijskim izdanjima.

U ovih sedamnaest godina, koliko je prošlo otkad se diplomirani kipar i nekadašnji parketar Kurt Wagner u potpunosti posvetio glazbi, njegovi su Lambchop nanizali čak 11 studijskih albuma, od kojih posebno mjesto u njihovoj karijeri zauzima Is a Woman (2002), ploča s kojom su doživjeli veliki uspjeh širom Europe. Ne čudi stoga da su se na valu sve popularnijeg sviranja koncerata i turneja čiju osnovu predstavlja ključni album grupe, a kojeg je pod krilaticom “Don’t Look Back” svojevremeno pokrenula ekipa britanskog ATP festivala (prvi u nizu koncerata odradili su The Stooges odsviravši cijeli Fun House), Lambchop odlučili europskoj publici ponuditi poseban program zasnovan upravo na gore spomenutom albumu.

Jedna od posebnosti Is a Woman je i koncertni klavir, koji je na ovom albumu odigrao značajnu ulogu te je bio jedan od osnovnih preduvjeta da bi se koncert uopće održao. Stoga se izbor Kina SC za njihov drugi povratak u Zagreb nametnuo kao jedini logičan, a uspomene na njihov prošli nastup u ovoj dvorani obećavaju još jedan izniman događaj.

Komentari