Nagradna igra: “Ljeto uz knjigu”

307

Što je bolje ponijeti na plažu od knjige? Da bi Vaše ljetno raspoloženje bilo potpuno, 4 tjedna zaredom darujemo Vam hit naslove iz kolekcije Ljevak. Okušajte svoju sreću i zaigrajte novu nagradnu igru Teklića!

Nagradna igra:

Ciklus nagradnih igara nastavljamo knjigom autorice Agnes Imhof „Kraljica puta svile“. Sve što je potrebno jest ispuniti podatke u poljima ispod. Izvlačenje će se održati u utorak, 9.7.2013. kada ćemo objaviti dobitnika. Sretno!

KRALJICA PUTA SVILE

Godina je 803. Arib je još dijete kada po naredbi kalifa Haruna al-Rašida cijelu njezinu obitelj izbrišu s lica zemlje. Ona jedina umakne masakru i bježi, preodjevena u mladića, kroz slane stepe Horasana i prastarim rutama Puta svile. Na putu se zaljubi u zanosna stranca iz daleke Franačke – i time sve stavlja na kocku. Kad je uhvate kalifovi progonitelji, Arib se okrutno budi iz svojih snova u Harun al-Rašidovu haremu. No mlada je žena gladna života, a ima zavodnički, ali i opasan dar – darovita je pjevačica. Svojom putenošću izluđuje najmoćnije muškarce u Bagdadu. Na vrhuncu svoje moći Arib se mora odlučiti – između osvete ubojici svoje obitelji i ljubavi svojeg života. Agnes Imhof slikovito i napeto priča istinitu povijest žene pred kojom su klečali istočnjački kalifi i odvodi nas u svijet opojnih mirisa, velike raskoši i raspojasanosti, ali pun spletaka i mržnje. Na kraju knjige čitatelj će naći slasne recepte iz starih orijentalnih kuharica, a koje je i sama Arib pripremala za zavođenje i užitak…

Spisateljica Agnes Imhof, rođena 1973. godine u Münchenu, studirala je islamistiku, religiologiju i filozofiju. Govori, između ostalog, arapski i farsi. Studirala je i klasično pjevanje, a voli mačevanje. S mužem i kćeri živi na jezeru Ammer. Kraljica Puta svile njezin je drugi roman poslije Knjige smaragda (Das Buch des Smaragds).

[formidable id=77]

Komentari