Mlinarov burek osvaja svijet

Vodeći hrvatski lanac pekara nastavlja svoje internacionalno širenje.

1015

Mlinar, koji u Hrvatskoj ima preko 170 pekara, prošli je tjedan otvorio prvu u Njemačkoj i to na prestižnom Marienplatzu u Minhenu. U idućih pet godina planiraju ih otvoriti čak 150 diljem zemlje. Ulasku na tržište prethodilo je dosta dugačko istraživanje, a kako prvi podaci govore, najpopularniji artikl među Nijemcima je fini Mlinarov burek.

Njemačka je, nakon Slovenije i Mađarske, treća europska država u kojoj se Mlinar širi, ali ne i posljednja. U iduća tri mjeseca slijedi otvaranje pekara i u Španjolskoj (Valencia) te Slovačkoj (Bratislava), a u 2016. u planu su još barem dvije nove europske države.

Pored europskog tržišta, Mlinarov burek može se naći i u dalekoj Australiji, Kuvajtu i Dubaiju. Nedavno je u Osijeku puštena u pogon tvornica bureka vrijedna 40 milijuna kuna, u kojoj se dnevno proizvede oko 140 tisuća komada bureka s različitim nadjevima. Pritom se koriste sirovine renomiranih hrvatskih proizvođača: čak pet tona svježeg kravljeg sira, 3 tone svježeg junećeg mesa, tjedno oko 2 tone svježeg špinata, 6 tona krumpira…

Obzirom na sve veću potražnju za ovim proizvodom i u Hrvatskoj i vani, vrlo brzo bi proizvodnja mogla doći i do maksimalnog kapaciteta od čak 700 tisuća komada dnevno.

B.Ž.

Komentari