Merkur opet kreće unatrag i komplicira svakodnevicu

324

Desilo se tako nedavno da razgovaram s jednim informatičarom i spomenem mu retrogradni Merkur. I o tome kako ga želim izbjeći u vrijeme transfera informacija jer ne želim da mi se nešto nedajbože zakomplicira. On mrtav hladan. Pita što mi se toliko žuri. Ja mu odgovorim kako želim izbjeći retrogradni Merkur. Na što on odvrati kako je mislio da je retrogradni Merkur eufemizam za nedostatak novca. Hm. U svakom slučaju, nismo se baš dobro razumjeli od prve i to bez retrogradnog Merkura. A što će tek biti kada se doista okrene unatrag? Ne usudim se ni pomisliti.

Ali ovako za vas, daje se na znanje kako 25.11. Merkur opet kreće unatrag i komplicira svakodnevne i uobičajene stvari do granica izdržljivosti i živčanog sloma. I tu ne možete ništa. Osim možda jednostavno se opustiti i pustiti da stvari idu kako već idu. Naravno, kao i uvijek, izbjegavajte potpisivanje ugovora, kupoprodaje, finaliziranje dogovora i projekata. Jer, koliko god vi pazili, nešto će poći naopako. I što je najgore, nećete to neko vrijeme ni shvatiti, a kada i budete shvatili već ćete preko glave biti u komplikacijama.

Retrogradni Merkur je nešto na što posebno trebaju pripaziti informatičari jer oni se, je li, bave informacijama koje su područje vladavine ove lepršave planete. Tako da bi mogli, oni, a i svi mi zajedno s njima imati problema s računalima i mobilnim telefonima, od kvarova do nestajanja dokumenata. Dakle, napravite backup, ako već niste. Zastoja će biti i u saobraćaju, a i u komunikaciji pa pazite što govorite i naćulite uši kada vam drugi govore. Da ne ispadne na kraju da ste nešto krivo čuli pa da vam još ne izvuku uši!

Ovog puta Merkur je retrogradan u znaku Strijelca, znaku dalekih putovanja i širenja duhovnih horizonata. Možda ipak ne biste trebali putovati, posebno ne ako ste control freak jer definitivno ništa neće ići po planu. No, ako ste spremni na prilagođavanje i avanturu, sretan vam put! Međutim, što se tiče duhovnih aspekata života, tu već to što se događa s Merkurom možete iskoristiti. Vaša znanja i spoznaje bit će produbljeni i ono što ste nekad smatrali besmislenim citatima može dobiti svoj smisao. U svakom slučaju ovo je vrijeme za istraživanje svojih životnih uvjerenja i duhovnih svjetonazora, meditaciju i opuštanje. Jer će vrlo brzo, odnosno kada se Merkur vrati u svoju uobičajenu putanju, sve opet biti u jednakom frenetičnom ritmu i morat ćete se uključiti u svakodnevne aktivnosti.

Karin Baloh Martić
astrodrom.hr

Komentari