Maurovizija

200

Ima jedna stara narodna koja kaže kako savršen seks s djevicom traje 7 sati i 1 minuta- 4 sata je nagovaraš, 1 minutu je… a ostala 3 sata se ispričavaš! E pa u ovoj, kao i u svim narodnima ima nešto, a djevičanstvo je tema koja je i tako oduvijek bila “na cijeni”. Po službenoj definiciji djevičanstvo je spolno stanje osobe koja nije imala seksualni odnos s drugom osobom. Ta divna, nevina, neiskvarena i netaknuta bića…. Bio bi to teoretski opis djevice, bar google tako kaže.

Danas se o njima pričaju priče, dijele usmene predaje, provode studije, rade teorije. No, je li ju itko ikada vidio uživo?! Ili su ta neiskvarena bića postala samo dio urbane legende koja u 21. stoljeću više jednostavno ne drži vodu… Još u vrijeme naših starih oženiti se djevicom bilo je pitanje ugleda, časti , čistoće i dostojanstva… Te žene se poštivalo, uzdizalo u društvu, o njima su pisane pjesme, skladane simfonije jer zamisli, molim te, one nisu “dale”!!

Ma dale što, drage moje dame? Budimo realni, nekada je to i moglo proći, ali danas, zar danas nama žene daju? Ili samo uzimaju ono što i same žele? A ne, ne … ne vrtite glavom već budite iskrene! Kada ste i same posljednji put u seksu imale onaj biblijski nametnuti osjećaj, kako muškarcu time predajete dio sebe? Ha, itko?!

Sve se vi borite za ravnopravnost, želite da patrijarhizam postane arhaizam, želite biti samostalne, sebi odgovorne, emancipirane… E pa možda je baš sad vrijeme da i tu vječnu tabu temu izvedete na svijetlo dana, da vam se obrazi više ne crvene dok čitate ono što i same mislite! Ne bojte se, svi muškarci su uz vas :).

Danas, mi skačemo na sam pojam djevičanstva. Upoznamo curu, stvarno sam se svidi, vidimo potencijal, krenemo laganini, vodimo na kave, na trećem dejtu napokon ju poljubimo, na četvrtom malo “pohvatamo”, sve se čini odlično, napredujemo, ponosni smo na sebe sto smo uspjeli biti takvi gentelmani (old school rules), i iskreno sad se već zadnjim snagama suzdržavamo i onda saznamo da nam bajka poprima značenje noćne more! Naša novopečena draga je djevica!! Vjerojatno ona nije to ni stigla izgovoriti do kraja, mi smo već udarili petama vjetra, bježeći od nje ko’ da nam je u najmanju ruku rekla da ima sifilis.

Pitam se što je to u nama da ih se toliko bojimo. Je li stvarno došlo vrijeme kada seks smatramo najnormalnijom pojavom na svijetu ili samo postali prepraktični znajući da negdje drugdje možemo dobiti odmah?! Trebaju li ta mala, rijetka bića u nama pobuditi osjećaj odgovornosti i časti što ćemo im biti prvi ili se mi više niti ne sjećamo da je postojao život i prije seksa?

Kako god okreneš, ako postoji nepisano pravilo trećeg dejta, mislim da bi trebalo izglasati i pravilo hm… najviše petog dejta!! Jesmo li svi za? No risk, no fun! Mislim da bi to trebala biti pouka današnje kolumne, vrijedi za sve i svakoga

O obećanim proročanstvima vezanim za seks morati ćemo ipak slijedeći put, ovo danas je blog jednog umornog glazbenika koji počiva na čisto teorijskom znanju! Ponekad, osim što moraš imati priliku za peti dejt, moraš imati i vremena…

Mauro Staraj

Komentari