Ljubitelji soula otkrili ljepote Bola

171

U Bolu, na otoku Braču, od 7. do 14.10. održat će se premijerno izdanje novog glazbenog festivala Bol Soul. Ideja za festival rodila se u glavama utjecajnih i svjetski etabliranih veterana globalne soul scene, Iana Dewhirsta i Carla Webstera. Dewhirst je kao utjecajan DJ u svojih 40 godina karijere otkrio mnoge glazbenike, a radeći u EMI recorsu lansirao je hit bandove kao što su Pet Shop Boys i Soft Cell, dok Webster i dan danas putem najutjecajnije soul radijske postaje Starpoint promovira nove glazbene talente i diktira svjetske glazbene trendove u soul glazbi.

Obojica su potpuno slučajno “otkrili” Bol tijekom privatnog odmora u Hrvatskoj i oduševljeni njegovom ljepotom i sadržajima, odlučili u Bolu napraviti glazbeni spektakl kojim se Bol ove godine smješta na svjetsku kartu elitnih soul glazbenih destinacija! Inače, festival će se održavati na lokaciji Bluesun hotela Elaphusa, te na dodatnim lokacijama stare bolske vinarije, plažnim restoranima i drugim atraktivnim lokacijama.

Festival će ugostiti neke od trenutno najuzbudljivijih mladih soul zvijezda današnjice: Jarroda Lawsona, Tracy Hamlin i Rose Vincent, a tijekom 7 dana održavanja festivala, 20 najpoznatijih soul DJ-a će podgrijavati atmosferu pretvarajući Bol u veliku glazbenu pozornicu!

Inače, briljantni mladi američki glazbenik Jarrod Lawson svijet je pokorio prvim albumom Sneak Peak, a glazbeni kritičari kažu, po zrelosti može uz bok stajati veteranima soula Marvinu Gayu, Donnyju Hathawayu, Leroyu Hutsonu, štoviše tvrde da se u soul glazbi još od ranih radova Steviea Wondera nije dogodilo ništa toliko značajno.

Jarrod Lawson
Jarrod Lawson

Dodana vrijednost hrvatskom turizmu

Bol i Soul neodoljiva su kombinacija, koja daje posve novu dimenziju i vrijednost hrvatskom elitnom turizmu, a grad Bol s pravom svrstava među vodeće svjetske turističke destinacije!

Sedam dana u kojima se isprepliću vrhunska glazba, prelijepa priroda i mirisi Mediterana u luksuznom smještaju savršen su oproštaj od ljeta i novi trademark Bola koji će sigurno prerasti u glazbenu tradiciju.

Više o festivalu Bol Soul: www.bolsoul.com