Lemon Chiffon Pie

87

Mmmmmm, slažete li se da malo zasladimo ovaj radni tjedan?! Nakon toliko ružnih stvari koje su se prošloga tjedna izdešavale zasigurno je to i više nego dobra ideja. Čas tmurnog vremena, čas lijepog vremena… pa malo zaboravimo na ljeto, pa se na tren prisjetimo… pa se danas kupamo, pa se sutra grlimo da se zgrijemo (mmmmm), pa uza sve to orkanska bura i nezaustavljivi požari – svaka čast našim vatrogascima!, ali vrijeme je da svemu tome napokon dođe kraj. Da uživamo u ljetu, družimo se, lutamo, guštamo u koktelima i osvježavajućim napitcima, zavodimo, škicamo, gledamo, volimo se i … ma sve nešto lijepo Ja se nadam da ću Vam ako ništa drugo s ovim napitkom razvući osmijeh i donijeti zadovoljstvo… i definitivno zasladiti početak radnog tjedna!

Ma znam da bi većina Vas sada najrađe kliknula na neki drugi link jer… ipak je ljeto, a ja tu trabunjam o nekakvom ‘zaslađivanju’. Treba paziti na liniju… vjerujem da Vam se većini po glavi motaju misli ‘što ako mi iskoči trbuščić, poremeti se ‘six pack’, dobijem kilicu dvije, slatko – fuuuuj slatko, ja ne jedem slatko do jeseni itd itd…’ ali nemojte bježati na drugi tekst, zaista Vam se uz ovaj napitak (ukoliko ste umjereni naravno, kao i u svemu) ništa od gore navedenog neće dogoditi, a da bi bili sigurni i smirili sami sebe (sami smo sebi najveći neprijatelji) uvijek možete odraditi aktivno popodne, prošetati susjedovog psa, otplivati nekoliko kilometara, pustiti dobru mjuzu i isplesati se, otići u neki klub na ‘čagicu’ ili …sigurno i Vi imate neki svoj način održavanja kondicije i dobre linije

Lemon Chiffon Pie
3 cl Bols Cacao White
2 kuglice sladoleda od vanilije
3 cl svježe iscijeđenog soka od limuna
3 cl svijetlog ruma

Sve zajedno u blenderu pomiješajte sa pola šalice drobljenog leda i ulijte u vinsku ili martini čašu. Na vrh stavite šlag, a za dekoraciju koristite krišku limuna.

Mislim da sam rekla sve što sam trebala reći, sumnjam da će itko od Vas uspjeti odoljeti ovom ljetnom iskušenju. Ja Vam osobno savjetujem da se okušate u izradi i da mi barem ovog puta (ako ste do sada slučajno bili skeptični) vjerujete na riječ jer će Vas ovaj napitak jednostavno ostaviti bez daha.

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari