Kalkulacija i životni poziv

155

Nedavno sam slušala raspravu o tome o kojim kriterijima bi budući studenti trebali razmišljati kada se odlučuju što će studirati. Naglasak je bio na tome da trebaju razmotriti što im se isplati studirati odnosno kako bi trebali, doslovno rečeno, napraviti neku vrstu kalkulacije. Kalkulacija i obrazovanje? Kalkulacija i životni poziv? Jesu li te stvari spojive ili nespojive?

Ako cijelu priču prebacimo na astrološki teren govorimo o devetom polju osobnog horoskopa kao polju obrazovanja te desetom polju koje je polje karijere i profesionalnog i društvenog statusa. Deveto polje predstavlja sve aktivnosti kojima obogaćujemo vlastiti život i osobnost – učenje svake vrste, putovanja, duhovnost. Sve što naučimo širi naše vidike i mijenja naš pogled na svijet, ali i doprinosi našem profesionalnom statusu. Dakle, ono što studiramo može nam se isplatiti i možemo radi toga biti cijenjeni u poslu koji ćemo jednog dana raditi i tim istim poslom priskrbiti si egzistenciju, a možda i više od toga. Međutim, posao kojim se bavimo i životni poziv su dvije posve različite kategorije. I u životu i u astrologiji.

Kada spomenemo ‘životni poziv’ govorimo o nečemu što je puno više od posla. Ako imamo sreće da se bavimo onime što je naš životni poziv on nas ispunjava, kreativni smo u onome što radimo i uživamo u svakom trenutku. Životni poziv u horoskopu simboliziran je pozicijom Sunca. Nikad dovoljno ne možemo naglasiti važnost Sunca u horoskopu – ono je središte horoskopa, ono predstavlja naše razvojne potencijale, naš vitalni centar, naše duhovno središte. Ako uza sve to predstavlja i u ostvarenje našeg životno poziva onda možemo reći kako živimo ispunjen i bogat život. A sa životnim pozivom ne da se kalkulirati. Ili slijedite taj poziv bez obzira na to što možda nećete radi toga biti bogati i slavni ili ćete se odlučiti za sigurnost dobro plaćenog i uglednog posla. Kao i uvijek, imamo izbor.

Karin Baloh Martić
astrodrom.hr

Komentari