Goranovo proljeće u Zajcu

152

52-goranovo-proljece

Versopolis je europska platforma za poeziju, poduprta od strane programa Europske komisije Kreativna Europa, čiji je osnovni cilj stvoriti nove prilike za promociju perspektivnih europskih pjesnika.

Odlični mladi pjesnici pišu svoje pjesme na raznim jezicima, no često ostaju nepoznati van svog govornog područja. Versopolis želi to promijeniti stvaranjem jedinstvene platforme diljem Europe koja će pružiti priliku novim perspektivnim europskim pjesnicima za postizanje međunarodne prepoznatljivosti.

U svojoj prvoj godini djelovanja, projekt Versopolis, vođen motom ‘gdje poezija živi’, u suradnji s 11 festivala koji djeluju u okviru europskog književnog prostora, promiče 55 autora i njihovu poeziju.

Jedan od jedanaest europskih festivala uključenih u program Versopolisa je i Goranovo proljeće koje će ove godine u suradnji s riječkim HNK Ivana pl Zajca promovirati pjesničku riječ. 19. ožujka u 12 sati u foyeru HNK Ivana pl Zajca predstavit će se petoro pisaca iz programa Versopolis; Kim Moore (Velika Britanija), Luljeta Lleshanaku (Albanija), Sigurbjorg Thrastardottir (Island), Gytis Norvilas (Litva) i Linn Hansén (Švedska).

Komentari