Ginger blog

452

Ovaj tjedan opet imam jednu zanimljivu temu za vas. Naime, radi se o suradnji ponatih svjetskih dizajnera, modela i pjevačica za lance dućana roba za široke mase. Prvo bi spomenula H&M, švedski lanac robnih kuća koje su rasprostranjene po cijelom svijetu. Nude konfekcijsku odjeću, vrlo trendi sa popularnim cijenama za svačiji džep. Međutim, nekoliko puta godišnje imaju gostujuću kolekciju nekog svjetski poznatog dizajnera. Tako su svoju maštovitost, ideje i stil imali prilike izraziti prvi Karl Lagerfeld, Madonna, Stella McCartney, Cavalli, Jimmy Choo, Sonia Rykiel a zadnji koji je uzdrmao modnu scenu bio je Lanvin. Mjesecima se pisalo o suradnji, na kapaljku su curile informacije, nije bilo nikakve ideje uopće o tome kakva će to biti kolekcija. Na kraju, neke je oduševila a neki su i dalje ostali pri tome da je to samo H&M sa svojom kvalitetom i da je glupo davati taj novac za liniju sa potpisom. Bilo kako bilo, kolekcija ima predivne haljine, baš za ovo predbožićno, božićno i novogodišnje vrijeme. Ponešto cipela i modnih dodataka a ne mogu ne spomenuti da ima tu odjeće i za muškarce. Cijena haljina kretala se oko 100-150 funti i vrlo brzo je sve rasprodano. Svoj primjerak još eventualno možete pronaći na e-Bayu ali cijene su i duplo više za neke komade odjeće. Šuška se o slijedećoj suradnju sa Tom Fordom. Živi bili pa vidjeli. Na proljeće se H&M otvara i u Lijepoj našoj.

Slijedeći po redu je britanski brand TOPSHOP. Također vrlo rasprostranjen među mlađom populacijom, sa korakom u trendu sa jaaaaaaaaaaako velikim izborom super haljina, kaputa ali i cipela. Bogati modni dodaci su ono što čini look potpunim. 2007. Godine Kate Moss dobiva prostora i surađuje sa Topshopom sve do danas. Zadnjom kolekcijom je ujedno zaokružila zajedničku suradnju. Tko zna, možda sprema nešto drugo ili joj je jednostavno dosta mode u što nekako sumnjam. Njezine kolekcije su se najviše bazirale na haljinama i kolekcije možete kupovati na e-Bayu. Nisu toliko skupe kao dizajnerske ali znaju dostići visoku cijenu. Ona je konstantno surađivala sa njima a bilo je i letećih dizajnera koji su uspješno surađivali sa Topshopom. Neki od njih su Ashish, njegova cijela šljokičasta kolekcija, Christopher Kane koji je zadivio sa elegantnim pomalo kostimiranim haljinama sa kožnim detaljima, životinjama iz divljine, Louise Goldin sa otkačenim šiljastim cipelama. Meni osobno jako zanimljive suradnje i vjerujem da je svakom dizajneru izazov raditi za takve lance.

Spomenula bi još J.Lo koja ima svoju liniju za brand Yammamay, dizajnira rublje i trenerke. Zatim dugogodišnja suradnja Stelle McCartney i Yammamota za Adidas. Čekirajte Valentinovu suradnju za američki Gap. Zbilja je odlična.

A gdje su naši hrvatski dizajneri?! Sa kime bi oni mogli surađivati? Sa lancem hrvatskih tvornica?! Tužno. Izdvojila bi dvojac Elfs i Juraja Zigmana koji su ostvarili suradnju sa slovenskim PEKOm i obuli naše nožice već drugom kolekcijom. Vjerujem da ste svi vidjeli veličanstvene Zigmanove čizme i šarene salonke od Elfsa. Mogu se kupiti u specijalnom PEKOvom dućanu u Zagrebu a vjerujem da ih ima i u još nekim prodavaonama. Amarie je dizajnirala naočale za vid kao i sunčane naočale za Ghetaldus. Ja im želim još puno uspješnih suradnji i ostvarenje svih ideja. A vjerujem da ih ima…

Ginger

Komentari