Osmu godinu zaredom Aquariusov festival DJ Mag/Moonsplash ugostio je Feddea Le Granda, koji je bez sumnje jedan od najutjecajnijih DJ-a današnjice. Prestižni DJ Mag već ga punih deset godina svrstava na zavidnu ljestvicu 30 najboljih DJ-a svijeta. Od početka svoje karijere osvojio je mnogobrojne nagrade i surađivao sa svjetskom glazbenom elitom poput Coldplaya, Madonne, Robbiea Williamsa, Rihanne, Shakire, Mariah Carey, will.i.am i brojnih drugih.

Nakon spektakularnog nastupa u Aquariusu na Zrću, kratko smo porazgovarali s Fedde le Grandom, koji nam je povjerio kako se u Hrvatskoj i u Aquariusu osjeća kao kod kuće. Otkrio je kako je oduševljen Dubrovnikom, kojeg smatra jednim od najljepših gradova na svijetu, a ispričao je i kako je od svih slavnih s kojima je surađivao, posebno impresioniran will.i.am-om i Coldplayom.

fedde le grand aq 2

Kako vam je bilo svirati večeras, kakva je atmosfera u Aquariusu?

Večeras je bilo genijalno, ali tako je zapravo oduvijek. U Aquariusu sviram posljednjih 8-9 godina zaredom, gledao sam klub kako raste i razvija se, i danas je ovo klub na svjetskoj razini. Za mene osobno, gotovo poput vlastitog doma, jer poznajem ljude ovdje i uistinu uživam u prijateljskoj atmosferi.

Jeste li uspjeli upoznati Hrvatsku tijekom svojih čestih dolazaka?

Često nakon gostovanja ostanem barem po jedan, dva dana, i mogu reći da zaista imate predivnu zemlju. Nevjerojatno je da imate planine, mnogo zelenila, a istovremeno tako lijepu i razvedenu obalu. Posebno me impresionirao Dubrovnik, mogu reći da je to jedan od najljepših gradova na cijelom svijetu. Velika mi je želja jednom unajmiti nekakvu kamp prikolicu i obići cijelu obalu. Mislim da bi to bilo fenomenalno iskustvo.

Surađivali ste s brojnim zvijezdama, poput Madonne, Coldplaya, s kim ste istinski uživali raditi?

Pa nekako sam se najbolje našao s reperom will.i.am iz bivšeg Black Eyed Peasea. On je bio vrlo zainteresiran za moj rad, družili smo se nekoliko dana i učili jedan od drugog. Također, jako dobro iskustvo imam s dečkima iz Coldplaya. Oni točno znaju što žele od suradnje, vrlo su opušteni i vole zajednički stvarati remikse.

Fedde Le Grand @ Aquarius Zrće
Fedde Le Grand @ Aquarius Zrće

Jeste li puštali neke nove stvari tijekom nastupa u Aquariusu?

Radim na svom novom albumu, koji bi svjetlo dana trebao ugledati u ožujku naredne godine, pa sam večeras u Aquariusu iskušao, naravno, i neke nove stvari. Uvijek je zanimljivo gledati kako ekipa reagira na novi materijal. A atmosfera je bila fantastična!

Što inače slušate, nađe li se na vašem glazbenom repertoaru i nešto osim elektronske glazbe?

Naravno. Inspiraciju crpim iz različite glazbe, posebno volim jazz i funk. Jazz ima veliki utjecaj na glazbu koju sam produciram.

Cijeli svoj život posvetili ste DJ karijeri, jeste li razmišljali ikada, što biste radili da niste DJ?

Moja mama je slikarica, i sam sam volio slikati kada sam bio dijete. Vjerujem da bi radio nešto kreativno.