“Drugo lice invalidnosti” – portal koji pokreće promjene!

212

drugo lice invalidnosti

Web platforma Drugo lice invalidnosti je zamišljena kao mjesto na kojem će osobe s invaliditetom moći predstaviti svoje sposobnosti i radne kapacitete poslodavcima, ljudima iz politike i javnog života te također članovima svojih obitelji u drugačijem svijetlu.

“Zapravo većina ljudi, pa čak i naši bližnji, obično kod osobe s invaliditetom vide samo njezin invaliditet i ne očekuju puno od nje. Nažalost i osobe s invaliditetom vrlo brzo prihvate stav okoline i društva kao istinu i prestanu se truditi dokazati suprotno. Naša platforma daje im mogućnost da svoje živote potpuno promjene, postanu POBJEDNICI koji žive punim plućima, aktivno sudjeluju u rješavanju svih društvenih problema, rušenju svih barijera i predrasuda, same zarađuju svojim radom radeći posao koji vole, ne oviseći više o državi ili svojim bližnjima.”, poručuju pokretači projekta.

No, jednosmjerna komunikacija obično ne donosi puno pomaka stoga ova platforma nudi priliku i članovima obitelji osoba s invaliditetom, poslodavcima, političarima i javnim osobama da razmjene međusobna iskustva, iznesu i objasne svoje stavove.

“Drugo lice invalidnosti daje nam svima priliku da u potpunosti promijenimo sebe, ljude oko nas i društvo u kojem živimo, i ne smijemo je propustiti. Na prvi pogled se čini jako teško mijenjati se, ali zapravo je najteže skupiti dovoljno hrabrosti za onaj prvi korak.”, dodaju i pozivaju sve da im se pridruže u promjenama u koje kreću.

Komentari