Dopinška afera svjetskih razmjera? Francuzi dobili “krila” u finalu SP-a i tako porazili Hrvatsku?

83
Foto: Hrvatski nogometni savez/Facebook

Je li na pomolu dopinška afera svjetskih razmjera?!

Svjetska antidopinška agencija (WADA) istražuje momčad PSG-a, ali i francusku nogometnu reprezentaciju koja je u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji prošle godine pobijedila Hrvatsku 4:2!

Istražitelji sumnjaju kako su ‘tricolori’ u finalu koristili – za sada – sumnjive stimulanse koji su u ovom trenutku opasno na granici (ne)dozvoljenih sredstava, piše Tportal.

Procurila je informacija kako WADA češlja PSG zbog korištenja ‘sumnjivih stimulativnih sredstava’! Naime, nogometaši francuskog prvaka uoči utakmica koriste žvakaće gume bez šećera koje su obogaćene B vitaminom te u sebi sadrže 50 miligrama kofeina. Patentirala ih je američka vojska, a posljednjih su godina u slobodnoj prodaji.

Konzumacijom petnaestak minuta prije početka utakmice, što je idealno vrijeme za apsorpciju „stimulansa“ iz žvakaće, aktivira se živčani sustav i smanjuje osjećaj umora! Kofein iz njih počinje djelovati u organizmu već za pet minuta.

Istražitelji WADA otkrili su da su i francuski nogometni reprezentativci na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine igrali uz konzumaciju žvakača „dizalica“.

Na natjecanju su raspolagali sa 120 paketa spornih žvakaćih guma i posve je izvjesno da su „dobili krila“ uoči finala s Hrvatskom, kada su pobjedom od 4:2 osvojili naslov svjetskog prvaka!

Komentari