Dan Downovog sindroma povezuje ljude

306

dan downovog sindroma rijeka

Glavni lik je Mia, djevojka s Downovim sindromom i neodoljiva šarmerica koju kamera voli, a voli je i njena sestra Eva koja s puno ljubavi i iskrenosti kamerom bilježi njihov odnos u proteklih deset godina. Film pršti emocijama, iskrenim obiteljskim situacijama i dobrim raspoloženjem, za što su svakako, uz Evu i Miju, zaslužni mama Đurđa i tata Pero. Nakon što ga pogledate, film još dugo nosite u srcu, pa tako autorica nije ispunila samo svoju sestrinsku ulogu, već je odličnim uratkom napravila puno za prihvaćanje različitosti.

dan downovog sindroma rijeka
Kako sam zadnji čas utrčala u kino nisam uspjela snimiti gužvu pred ulazom, ali zato je na izlasku oko ulovilo predivan prizor s dva para veselih, dragih nogu i njihovih rasparenih čarapa. Sara i Amira bile su više nego dovoljne da svojim rasparenim hulahupkama dočaraju ljepotu i važnost ovog dana. Izrekla sam im nekoliko puta komplimente, a dodatno zahvalila kada su se pristale slikati za naš portal.
dan downovog sindroma rijeka

Na Korzu je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana Downovog sindroma ,bio postavljen štand gdje je „Rijeka 21 – udruga za sindrom Down“ izlagala i prodavala umjetničke radove članova svoje udruge.

dan downovog sindroma rijeka stand. jpg
Poneki anđelić, košarica ili apstraktni ukras zasigurno će naći svoje sretno mjesto na vašoj polici ili vratima frižidera, a udruzi pomoći u afirmaciji i nastavku rada.

Dunja Pavešić

Komentari