Daiquiri

158

daiquiri cocktail

Aktivni je član Udruge konobara i barmena Hrvatske te je ujedino i glavni mentor Flaira u školi barmena u našoj organizaciji. Pošto je on jako jednostavan i klasičan po pitanju izbora koktela, danas vam donosimo jedan od njegovih najdražih i vrlo jednostavnih za pripremu – DAIQUIRI. Pročitajte kratki ali slatki intervju sa Sinkeey-jem  kako bi vidili o kome se radi.

Originalni daiquiri, koji se sastoji od ruma, imete i šećera, nastao je Kubi 1896. Godine, a stvorio ga je američki rudarski inžinjer po imenu Jenning Cox koji je piće nazvao po gradiću Daiquiri. Jedna priča kaže da mu je ponestalo gina pa se morao zadovoljiti rumom koji je jedini bio dostupan. Druga priča kaže da je rum bio jedini raspoloživi „lijek“ za suzbijanje malarije, a američki su radnici dodali druge sastojke kako bi bio ukusniji. Ne pre sladak i ne pre kisel. „Smrznutu“ verziju klasičnog Daiquiri koktela 1912. Godine proslavio je Constantino „Constante“ Ribalagua iz restorana La Florida u Havani, Kuba.

Da ne odugovlačimo sa pričom, sastojci koji će vam biti potrebni za napraviti sebi Sinkeey-jev najdraži koktel su:
– kockice leda
– 6 cl bijelog ruma
– 2 cl soka limete
– čajna žličica šećera u prahu
– 1 ploška limete

(ako želite smrznuti daiquiri umjesto kockica leda koristite drobljeni led da izgleda kao sorbet)

Način izrade, kao što smo i obećali, vrlo jednostavan…

Shaker do polovice napunite ledom. Dodajte sok od limete, šećer u prahu i rum. Dobro protresite i procijedite u dobro rashlađenu koktel čašu. Ukrasite ploškom limete i uživajte.

Komentari