Četvrto izdanje Baška Outdoor Festivala

49

Četvrto izdanje Baška Outdoor Festivala donosi prave adrenalinske izazove tijekom trodnevnog programa koji započinje u petak, 12. listopada i traje sve do kasnih popodnevnih sati u nedjelju 14. listopada. Rekreativci i sportaši željni aktivnog odmora, koji su ovogodišnju sezonu otvorili na 4 Islands MTB Stage Race, B2B trailu i festivalu Crna Ovca, uživat će u pet različitih programa koje organiziraju Turistička zajednica općine Baška, zajedno s partnerom Valamar i nizom partnera, organizatora sportskih sadržaja.

„Odlično turističko ljeto iza nas nastavljamo nizom sadržaja za ljubitelje aktivnosti na otvorenom, za sve uzraste i gotovo sve težinske kategorije u planinarenju, trailu i brdskom biciklizmu. Za ovogodišnji smo, četvrti po redu Outdoor Festival, ponovno uspjeli za posjetitelje osigurati brojne sportske i rekreativne aktivnosti, ali i popratne priredbe, od predavanja, preko video projekcija, pa do zabava“, najavljuje Ivana Kovačić, direktorica TZ općine Baška.

U tri dana održavanja na Baška Outdoor Festivalu sportaši i rekreativci, kao i obitelji s djecom, moći će uživati u Zipline Edisonu, šetnji među krošnjama drveća, nezaboravnom doživljaju vožnje terenskim vozilom, hodanju po nezaboravnim krajolicima i spuštanju sajlama na više od 2 kilometara dužine.

Za bicikliste, Adria Bike organizira Krk`n` Roll brdsko-biciklistički maraton 13.listopada u tri različite duljine, od 70, 50 i 30 kilometara, za muškarce i žene. Utrka je rekreativnog karaktera i pravo prijave imaju sve osobe starije od 18 godina. Kao i na ostalim utrkama iz Husqvarna Adria Bike Series, i utrka na Krku nudi tri različite staze koje se odabiru prilikom prijave za utrku.

Bogati cjelodnevni program trail utrke Krk Island Trail, u organizaciji Klub pustolovnih sportova Multisport u suradnji sa Outdoor.hr i Treking ligom, a održava se u subotu, 13. listopada. Natjecanje će se održati u tri kategorije, Challenger u duljini 22 kilometara, Active u duljini 15 kilometara i Light u duljini 6 kilometara.

U suradnji s Promotiv Travel Outdoor svima željnima upoznavanja krajolika Baške i Krka u sporom ritmu organiziran je i planinarski izlet od centra Baške (Heritage hotel Forza) u smjeru Zaroka i Batomlja. Dio trase prolazi poučnom stazom ˝Baška-Zarok-Batomalj-Pod Lipicu˝ koja omogućava šetnju kroz jedinstveni krajolik Baške, njenu povijest i tradiciju, a zatim slijedi uspon prema prijevoju Vraca, te spust prema Bagu po Vaclavovom grebenskom putu s kojeg se pružaju predivne vizure na Bašku i susjedne otoke. Planinarski izleti održat će se u nedjelju, 14. listopada. Staza je srednje zahtjevna i ne preporučuje se djeci mlađoj od 10 godina.
Penjalište Portafortuna će i ove godine u subotu 13. listopada ugostiti penjače po
stijenama, napredne i početne, koji će se na ovogodišnjem Baška Outdoor Festivalu prvi puta susresti s penjanjem po stijenama i moći će naučiti osnove penjanja i korištenja opreme, uz stručno vodstvo Alpinističkog kluba Put. Uz to, nakon samog penjanja imat će priliku poslušati i predavanje pod nazivom „Alpinistička ekspedicija Aconcaga 2016/17“.

Komentari