Brand Versace pod kontrolom američkog Korsa

179

Američka grupa modnih dodataka Michael Kors potpisala je ugovor za kontrolu čuvene talijanske kuće luksuza – Versace za više od dvije milijarde dolara. U okviru sporazuma američki brand Blackstone, posjednik 20% dobara već četiri godine, izlazi iz ugovora. Obitelj Versace koja posjeduje ostatak poduzeća, nastavlja aktivno sudjelovanje u radu marke.

Čini se kako ee u djelatnosti, pored Korsa ući i čuveni draguljar Tiffany and Co. Galski Kering je također proučavao dosje ali je suprug Salme Hayek, Pinault, smatrao prodaju preskupom. Michael Kors nije skrivao ambiciju za povećanje učešća u poznatim markama visoke mode, nakon što je prošle godine postao vlasnik britanskog branda luksuznih cipela-Jimmy Choo za 1,2 milijardu američkih dolara. Trenutna godišnja zarada grupe je 4,71 milijardi pa se povećala za 5%.

Versace je pripremao ulazak na burzu od jeseni i ulaganje 20% kapitala za financiranje osobnog razvoja u inozemstvu. Ali glavni direktor Jonathan Akeroyd izjavljuje kako želi malo pričekati i staloženo razmisliti.

Milanski label je ostvario 686 milijuna eura ali direktor Akeroyd očekuje uskoro milijardu eura uz ostvareni porast za 18%.

Džana Mujadžić

Komentari