Blagdsanski kolači

322

U duhu nadolazećih blagandana i svega onoga što želimo pripremiti, posebno slatkoga, donosimo Vam pogld na Coolinarikin forum o tome – gdje najjeftinije kupiti namirnice za kolače! I to – kvalitetne.

-Bok. Volim kuhati, a osobito peći kolače (koji nisu bas osobito jeftini), no rijetko nailazim na temu – gdje najjeftinije kupiti namirnice. Kako mislim da nam je to svima u današnje vrijeme vrlo važno otvaram ovu temu.
-Bok! Od kada smo preselili u grad pomno pratimo cijene bilo po katalozima bilo na netu. Nedavno sam slučajno naisla na link http://kupi-na-akciji.com/pretragaakcija.html gdje je moguće pretraživati akcije u svim supermarketima.I tako si uvijek nađem gdje mi je što najpovoljnije kupiti.
-K-plus najeftinije
-Lidl!definitivno…..
– u lidlu je jedino meso skuplje, a sve kupljeno je definitivno bilo i kvalitetno… tamo obavezno kupujemo sireve, mlječnost, sredstva za čišćenje (w5)….jedino nisam bila zadovoljna praškom za rublje i omekšivaćem…ali to je već stvar ukusa, ali ako voliš bijelo rublje definitivno nemoj pokušavati prati s njihovim markama… a čokolada za kuhanje i slične fore su mi super!
– a u lidlu kupujem cokoladu za kuhanje vec godinama. doduse, nekad je bila dosta jeftinija, sad mislim kosta oko 6 kn 200 g. ima 52% kakaa i meni je odlicna. kod njih mi jedino preljevi za torte nisu bas nesto, jesu jeftiniji, ali ipak kupim radje od dolcele jer ne koristim to tako cesto, pa mi je bitnija kvaliteta od cijene.
i, da, u lidlu imaju one cokoladne strugotine koje su fenomenalne, ima od mljecene cokolade i od tamne, nisu opce skupe, oko 6 kn, a ima mislim 150 g. iste takve koje ima u drugim ducanima kostaju oko 17 kn…
i, nedavno sam kupila u bili vanil secer i prasak za pecivo, svaki paketic po 2 kn za 5 komada.
a, vrhnje za slag (halta) sam kupila za 7 kn 500 ml u ktc-u.
– I ja kupujem čokoladu u Lidlu, ona francuska čokolada sa 52% kakaoa je odlična, bademe najčešće kupim u Tommyju, maslac u Billi, osobito volim onaj od Bohneca. Slatkom vrhnju je načelno ista cijena gdje god sam kupovala – oko 16-17 kuna za 500 ml. (tu ne ubrajam umjetna vrhnja od biljne masti  tipa hole i sl već kupujem samo mliječna) Sušene kore od naranče sam sad našla u Kauflandu – 28 kn po kilogramu, inače su oko 15 kuna 100 grama pakirane.

Ako trebam bademe u listićima ili štapićima ima u Kauflandu  od češkog proizvođača oko 5, 5 kuna za 80 g, a od Schwartaua je oko 23 kune za 100 g.
– Dugo sam tražila čokoladu u štapićima i danas je napokon našla na netu na http://kupi-na-akciji.com/pretragaakcija.html  u Lidlu. Ovaj tjedan izgleda imaju baš povećan izbor čokolada na akciji… njam…
– (O VANILIN ŠEĆERU): Možeš sama radit vanil šećer pa će ti biti bez dodatka tko zna kakve umjetne arome i mnogo jeftiniji. Kad za nešto iskoristiš sjemenke od vanilije, mahunu ne bacaj nego je stavi u staklenku sa običnim šećerom, svaki dan nekoliko puto tresi staklenku da se sve izmješa, drži mahunu unutra i dalje. Aroma maksimalno dobra, a 10 puta jeftinije i prirodnije od vanil šećera u koji je dodana aroma. Probaj, nećeš požaliti.
– mlijeko u prahu je u plodinama oko 45 kn kilogram… ne znam dal je to najjeftinije ili najskuplje ali za neki drugi ducan ne znam. naprotiv jedno vrijeme nije ga bilo  u plodinama… stoji tamo kamo su pudinzi i oni gotovi pripravci. bar kod mene u ovim “mojim” plodinama…

– U Mercatoru je od 25.11.2010 do 08.12.2010 na akciji puno namirnica sniženo od oko 20-40 posto (meso, mandarine, kivi, salata, vrhnje). Ne znam što im je došlo..ali to im je već druga takva akcija sa super cijenama…

I NEKA I U OVO VRIJEME KAD NAM ZAISTA TREBA – BUDE ŠTO VIŠE;)

Forumašica Ana

Komentari