Berlinale Special u Art-kinu: Najbolji novi njemački filmovi uz svečano otvorenje 23. listopada

28
Facebook: Systemsprenger

Odabrana selekcija novih njemačkih filmova prikazanih na Berlinaleu stiže u Art-kino. Program Berlinale Special 23. listopada svečano otvara nagrađivana drama Razbijačica sustava, a do 26. u mjesecu posjetitelji Art-kina mogu pogledati još pet izvrsnih i aktualnih naslova – Gundermann, Oray, Obična žena, Dječaku treba svježi zrak i Djelo bez autora.

Program se organizira u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien, a svečano ga otvara možda najzvučniji naslov ovogodišnje selekcije, dobitnik Srebrnog medvjeda i njemački kandidat za Oscara, Razbijačica sustava Nore Fingscheidt. Benni je mala, ali opasna – nježna djevojčica silne energije već je postala „razbijačica sustava“, kako nazivaju djecu koja radikalno krše sva pravila i malo-pomalo ispadnu iz svih modela pomoći za djecu i mlade. Nora Fingscheidt stvara intenzivnu psihološku dramu o neobuzdanoj čežnji djeteta za ljubavlju i zaštitom u kojoj mlada Helena Zengel ostvaruje nezaboravnu glumačku interpretaciju.

Svečano otvorenje održava se u srijedu, 23. listopada u 20 sati, a prisustvovat će mu i selektor filmova i ravnatelj Goethe-Instituta Kroatien dr. sc. Matthias Müller-Wieferig.

Ulaz na svečano otvorenje za sve posjetitelje je slobodan. 

Komentari