Advent u Zagrebu

59

Ako ste ove godine odlučili provesti Advent u Zagrebu, pripremite se na brojna događanja. Ona će se odvijati svaki dan od 4. do 23. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića. Program će vikendom započinjati u 11 sati, a radnim danima u 18 sati. Uz najavu Djeda Božićnjaka, bit će tu raznih programa, nastupa brojnih kulturno-umjetničkih društava, plesnih i muških, ženskih i dječjih zborova, dramskih predstava, koncerata ozbiljne i zabavne glazbe, nastupa mađioničara itd.

Paralelno s ovom manifestacijom na središnjem zagrebačkom trgu, organizirat će se i razna događanja na drugim lokacijama u gradu. Tako u crkvi sv. Franje Ksaverskog 19. prosinca nastupiti će HSPD Podgorac iz Gračana i KUD Koprivničanka iz Koprivnice. U crkvi sv. Antuna Padovanskog 21. prosinca nastupit će Lado, a od 5. prosinca ispred zagrebačke katedrale postavljene su žive jaslice. Uz sjajno osmišljenu scenografiju sa štalicom, svratištem, građanima Betlehema, domaćim životinjama, uvjerljivim kostimima i glumcima amaterima koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka i pastire, taj se projekt ostvaruje već jedanaesti put. Predstave će se održati 18.,19., 25., 26., 27. i 31. prosinca 2010. te 1. i 6. siječnja 2011. od 16 do 17.30 sati te od 18.45 do 21 sat.

Kao i godinama do sada, na glavom trgu organizirat će se i doček Nove godine uz nastup brojnih estradnih zvijezda te veliki vatromet. Bit će veselo, a iznenađenje čeka i brojne strane turiste koji će tih dana boraviti u Zagrebu. Naime, 1. siječnja u Gradskom kazalištu Komedija Turistička zajednica grada samo za njih u 19 sati priređuje veliku Novogodišnju folklornu večer. I, dakako, ne zaboravite na Božićni sajam, na kojem ćete u lijepo uređenim kućicama razmještenim u ulicama oko središnjeg trga moći kupiti razne darove, umjetničke predmete i suvenire koji će vas podsjećati na boravak u Zagrebu.

www.adventzagreb.com
www.zagreb-touristinfo.hr

Komentari