Provedite 1. maj u prirodi: na Učki aktivno, na Platku ipak bez pjesme

78

Praznik rada, poznat i kao 1. maj, ove godine pada na srijedu. Slaviti praznik s društvom najljepše je u prirodi uz roštilj i zabavu. Lijep prirodni ambijent u okolici Rijeke nudi odmaralište Platak, gdje je uoči 1. maja bio najavljen koncert grupe Let 3, koji je odgođen.

Park prirode Učka svakako je popularna destinacija u prirodi za provesti 1. maj. Za prostrti dekicu pogodni su atraktivni lokaliteti: Poklon, Veli Planik, Korita, Kožljak, Vojak i Voda Josipa II. Od tih izletišta najviši je Vojak, na 1401 metara. Pogled s kule pruža se preko Istre do Italije i Apla te na Kvarnerski zaljev s otocima, planine Gorskog kotara i Velebit.

Na Praznik rada organizirane su besplatne aktivnosti u sklopu Outdoor dana Parka prirode Učka. Već ujutro u 9 sati započinje Biciklijada za djecu i roditelje na Vojak i Mama i beba Učka maraton, a u 10:30 sati Nordijsko hodanje iz Poklona do Vojaka i Lagana ruta koja kruži od Poklona po Land art stazi Stražica do Sapaćice. U isto vrijeme moguće se pridružiti i Planinarskom pohodu na Ošalj.

Osim Platka u okolici Rijeke postoje još neke lokacije u prirodi pogodne za kampiranje s društvom. Veli vrh pruža dašak prirode i prostran pogled. Do vrha je moguće doći također autobusnom linijom, a ako odlučite pješačiti, za to je namijenjena uređena staza. Za one željne avanture, moguće je doći i kroz šumu. Puteljci su označeni putokazima, stoga nema opasnosti da se izgubite. Na piknik s društvom moguće je otići i na Kanjon Rječine. Do lokacije vodi označena pješačka staza.

 

 

Komentari