Zvijezda serije “Prijatelji”, glumac Matthew Perry pronađen mrtav

116

Američki glumac Matthew Perry, najpoznatiji po ulozi Chandlera Binga u hit TV sitkomu Prijatelji iz 90-ih, preminuo je u 54. godini.

Glumac je pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu, rekli su američkim medijima izvori iz policije. LA Times i TMZ, koji su prvi izvijestili da je Perry umro, rekli su da je glumac pronađen bez reakcije u hidromasažnoj kadi u svojoj kući.

Sitkom Prijatelji, koji je pratio sudbinu šest mladih prijatelja koji žive u New Yorku, emitirao se od 1994. do 2004. godine. Njegovu posljednju epizodu gledalo je 52,5 milijuna u SAD-u, što ju je učinilo najgledanijom TV epizodom 2000-ih.

“Matthew je bio nevjerojatno darovit glumac i neizbrisiv dio obitelji Warner Bros. Television Group”, stoji u priopćenju.

“Utjecaj njegovog komičarskog genija osjetio se diljem svijeta, a njegova će ostavština živjeti u srcima tolikih ljudi. Ovo je srcedrapajući dan i šaljemo našu ljubav njegovoj obitelji, njegovim voljenima i svim njegovim odanim obožavatelji.”

Rođen u Massachusettsu 1969., Perry je odrastao u Ottawi u Kanadi, gdje je pohađao osnovnu školu s Justinom Trudeauom, koji je kasnije postao kanadski premijer.

Perry se kao tinejdžer preselio u Los Angeles. Glumio je Chazza Russella u Boys Will Be Boys, a imao je i uloge u serijama uključujući Growing Pains. Ali postao je međunarodna zvijezda u Prijateljima, emisiji koja je pratila živote šestoro Njujorčana koji su vodili ljubavne veze, karijere i prijateljstva.

Komedija, u kojoj glume Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow, postala je jedna od najuspješnijih serija svih vremena.

Perry je dobio ulogu neugodnog Chandlera Binga, poznatog po svojim sarkastičnim jednokratnim rečenicama. Uloga mu je donijela nominaciju za Primetime Emmy 2002. godine.

Perry se godinama borio s ovisnošću o lijekovima protiv bolova i alkoholu te je više puta odlazio na klinike za rehabilitaciju. Godine 2016. rekao je za BBC Radio 2 da se ne sjeća tri godine snimanja filma Prijatelji zbog pića i droga.

U prošlogodišnjem intervjuu govorio je kako nije gledao seriju. “Nisam gledao seriju i nisam gledao seriju jer bih mogao reći ‘Alkoholiziranje, opijati, pijenje, kokain'”, rekao je. “Mogao bih reći sezonu po sezonu, po tome kako sam izgledao. Zato to ne želim gledati, jer to je ono što vidim. Ali mislim da ću ga početi gledati jer je bilo nevjerojatno gledati ga kako dira srca različitih generacija.”

Perry se također pojavio u nekoliko filmova, uključujući Fools Rush In, Almost Heroes i The Whole Nine Yards.

Izvor: BBC

Komentari