Znate li što je groznica nedjeljne večeri i slobodno penjanje? Evo koji su najnoviji “trendovi” u suvremenom dejting žargonu…

Ako to još niste učinili, upoznajte najčešće, ali i najzanimljivije fraze dejting žargona!

203

U vrijeme kada su dejting aplikacije postale omiljeno mjesto potrage za ljubavlju, čavrljanje dominantni oblik izražavanja, a stalkanje putem društvenih mreža gotovo svakodnevnica, javlja se i niz novih „trendi“ fraza virtualnog dejting žargona, koje nerijetko mogu biti sve, samo ne razumljive.

Za sve one, koji još nisu savladali osnove ovog, pomalo zbunjujućeg rječnika, izdvajamo najčešće korištene, ali i nama najzanimljivije faze suvremenog dejting žargona.

  1. Ghosting

Ležerno ignoriranje nečijeg postojanja i poruka

  1. Ghostbusting

Forsiranje dobivanja odgovora na poruku

  1. Marelyng

Kada se bivši pojavi doslovno niotkuda i iznenada stupa u kontakt sa vama – baš uoči Božića

  1. Caspering

Nešto je blaža verzija „ghostinga“. Umjesto da ignorirate nekoga, iskreno mu kažete kako se osjećate, a potom ga…ignorirate!

  1. Groznica nedjeljne večeri (Sunday night fever)

Nedjelje navečer idealni su trenuci za samovanje (govorimo naravno, o singl osobama). Savršeno je to vrijeme da singl muškarci masovno zatrpavaju inboxe žena na dejting stranicama i aplikacijama u želji da pobjegnu od tereta samačkog života.

  1. Slobodno penjanje (freeclimbing)

Svatko od nas, bar ponekad radi ovo. Upoznamo zanimljivu osobu suprotnog spola, zatim njezino ime upisujemo u Google, pa istražujemo njegov/njezin fejs, zatim Instagram i tako redom. Međutim, ne treba zaboraviti dok se tako „slobodno penjemo“ da budemo oprezni sa slučajnim ostavljanjem tragova, odnosno lajkanjem onog što smo baš najmanje željeli – lajkati!

Komentari