Znate li koliko kreme za sunčanje zapravo trebate nanijeti?

87
ljeto

Svi znamo koliko je važno nanijeti kremu za sunčanje u trenutku kada postane prevruće.

Ali koristite li ispravnu količinu zaštite od sunca? Evo što trebate znati…

Koliko kreme za sunčanje trebamo nanijeti?

Dr. Marko Lens, specijalist za rak kože, rekao je: “Točna količina kreme za sunčanje koju treba koristiti je jedna čajna žličica za cijelo lice i vrat, a treba je ponovno nanijeti svaka dva sata ako ste izloženi suncu. Uvijek preporučujem SPF (faktor zaštite od sunca) 30 za zaštitu od sunca širokog spektra jer pruža visoku zaštitu i od UVA i od UVB.”

Njegov savjet ponavlja i Rebecca Bennett, stručnjakinja za njegu kože Johnson & Johnson Ltd. Rekla je: “Kada koristite kreme za sunčanje, kao minimum, trebali biste nanijeti najmanje šest punih žličica (otprilike 36 grama) da pokrijete tijelo prosječne odrasle osobe. Ovo je više od pola žličice kreme za sunčanje na svaku ruku i nešto više od jedne žličice na svaku nogu, prednji i stražnji dio tijela. To je jednako četiri boce od 200 ml po odrasloj osobi tjedno.”

Trebate li svaki dan nanositi kremu za sunčanje?

Kako bismo zaštitili našu kožu, dr. Lens vjeruje da bismo svakodnevno trebali nositi zaštitni faktor. “Trebali biste nositi SPF čak i kada je oblačan dan. Ne postoji nešto poput zdrave preplanulosti. Preplanuli ten je uvijek rezultat UV oštećenja. To je način na koji naša koža reagira na UV zračenje.”

Rebecca je rekla da kremu za sunčanje treba “nanijeti na suhu kožu oko 15 minuta prije izlaganja suncu”. Lako je uključiti SPF u svoju dnevnu rutinu jer ga mnogi proizvodi za ljepotu i zdravlje već sadrže.

Izvor: The Sun

L.B.

Komentari