Znate li da su ove 4 namirnice izmišljene sasvim slučajno?

39
sladoled štapić malina
Photo: Unsplash @articstudios 🚀

Nisu sve pogreške loše, a to dokazuju ove namirnice koje su izmišljene sasvim slučajno, pogreškom ljudi koji nisu ni slutili da će njihove pogreške postati omiljene namirnice među svjetskom populacijom. U nastavku pročitajte za koje namirnice ne bismo znali da se nekome nije eto potkrala pogreškica.

Pahuljice
1898. godine braća W. K. i John Harvey Kellog su tijekom pravljenja granola pločica zabunom stvorili pšeničnu bobicu s pahuljicama. Odlučili su grešku primijeniti na kukuruz i tako su nastale popularne kukuruzne pahuljice.

Komadići čokolade na omiljenim kolačićima
Ruth Graves Wakefield porijeklom iz Massachusettsa htjela je napraviti čokoladnu smjesu za kekse, ali je ostala bez čokolade za kuhanje. Kako bi ipak imala nešto čokolade na keksima, otopila je Nestle čokoladnu pločicu koja se raspla na male komadiće. Te komadiće je postavila na kekse te su tako nastali keksi s čokoladnim mrvicama. Njezin recept i dan danas možete pronaći na vrećicama Nestle pakovanja.

Smoki
Korporacija iz Wisconsina, proizvodila je stočnu hranu pomoću stroja za brušenje u koji je ubacivala kukuruz. Cilj je bio zaštiti životinje od krutih i oštrih zrna. Jednom prilikom su radnici stavljali navlaženi kukuruz da bi ga očistili, a stroj je počeo izbacivati zanimljive tvorevine. Jedan od zaposlenika Edward Wilson, odlučio je začiniti izašle tvorevine i probati. Sada gotovo svi znamo za smoki, jednu od omiljenih grickalica.

Sladoled na štapiću
1905. godine, jedanaestogodišnji dječak Frank Epperson iz San Francisca preko noći je slučajno ostavio mješavinu vode i slatkog praha s drvenim štapićem za miješanje. Kada se probudio probao je smrznutu smjesu vrlo lako zbog smrznutog štapića u njoj. Okus je bio odličan, ali i ideja o štapiću nije bila loša. Frank je cijelo ljeto odlučio prodavati sladolede susjedima.

Komentari