Želite znati kako izgleda nova Gradska knjižnica Rijeka?

128

Gradska knjižnica Rijeka uređuje se u tzv. T-objektu bivše tvornice Rikard Benčić, a trenutno je u tijeku preseljenje knjiga iz Središnjeg odjela Palače Modello u Art kvart Benčić. Krajem godine bi knjižnica trebala započeti s radom.

Riječ je o prostoru od 5.000 kvadrata u kojem će cjelokupni knjižnični fond postati značajno dostupniji, korištenje i boravak u knjižnici ugodniji, programski prostori svrhovitiji, a razvit će se i novi sadržaji i usluge – npr. prvi odjel za mlade Gradske knjižnice Rijeka. Naglasak će biti na samostalnom posuđivanju i vraćanju knjiga kroz automatizirani sustav, s ciljem oslobađanje kapaciteta knjižničara. Oblikuje se i respektabilan publicističko-stručni kat te je broj mjesta za rad i učenje u knjižnici povećan. Knjižnica će prije svega nastojati biti sadržajno živa s jakim, funkcionalnim fondom, kvalitetnim metodama prezentiranja fonda, vrhunski boravišni, produkcijski fizički i digitalni prostor koji potiče kreativnost, kvalitetno slobodno vrijeme te cjeloživotno učenje svih generacija, ističu iz Gradske knjižnice Rijeka.

A u obilasku novog prostora Gradske knjižnice Rijeka pomogli su nam plesači/ce iz Plesne grupe Flame.

Koreografiju pod nazivom “Novel Of Motion”, koju je osmislila Helena Dimitrišin Tomasić izvode plesači/ce Plesne grupe Flame: Ana Kučan, Dolores Andonov, Ema Medanić, Ivana Tus, Kristijan Kardum, Martina Talan, Matea Brnčić, Mattea Linić, Nicole Lipizer, Noel Anić, Nora Stanković, Stela Kraguljac, Tea Tirić i Helena Dimitrišin Tomasić.
Za snimanje i montažu zaslužan je Karlo Marković, dok je glazba Woodkid, Moses Sumney – Standing On The Horizon.

Komentari