Zbogom Ivana, ostaješ s nama

Preminula je Ivana Popović, umjetnica velike i nepresušne inspiracije, kiparica, slikarica, performerica i modna kreatorica.

255

Ivana je nažalost izgubila bitku protiv zloćudne bolesti, karcinoma dojke, a o svemu je iskreno progovarala smatrajući da se o bolesti, preventivi, izliječenju i socijalizaciji nakon toga premalo govori.

Stoga se i sama aktivno uključila u kampanju borbe protiv karcinoma dojke, stavljajući u fokus bolest i životne probleme koje ona u pravilu donosi. Odgovorno, ali neopterećeno i s blagim osmijehom na licu, Ivana je pozitivno i optimistično razmišljala o svom daljnjem životu, bez obzira na sve što je prošla. Ipak, nije uspjela.

ivana-popovic

Borila se na razne načine, a jedan izuzetno pamtljiv bio je kada je sudjelovala na tradicionalnom plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica, najstarijem i najvećem na Jadranu kako bi pobijedila predrasude vezane uz ovu bolest i kvalitetu života nakon odstranjivanja dojke.
ivana-popovic

Žena vulkanske kreativnosti i energije, divna majka dviju kćeri i jedinica svoje divne majke, napustila nas je danas, posljednjeg dana ove 2016.godine. Odlaskom Ivane ostaje velika praznina, ali njena autorska djela, sve kreacije, kao i poruke koje je prenosila zauvijek ostaju s nama i nose ime Ivane Popović.

Komentari