Završio još jedan MIK

72

Jedini putujući glazbeni festial u Hrvatskoj završio svoje devetodnevno putovanje sinoć u Novalji.

Nakon osam festivalskih večeri u sedam različitih gradova i jednoj općini, festivalska karavana proputovala je kroz čak četiri hrvatske županije, Istarskom, Primorsko-goranskom, Ličko-senjskom i Zadarskom županijom. Publika iz Opatije, Paga, Krka, Umaga, Bakra, Gračišća, Rijeke i Novalje zaključila je da je najbolja kompozicija ovogodišnjeg MIK-a Črna za koju je glazbu napisala Ines Prajo, tekst Arijana Kunštek, aranžman Tihomir Preradović a izvodi ju Alen Polić uz pratnju ansambla Kaljina te su time postali pobjednici ovogodišnjeg MIK-a.

Drugo mjesto pripalo je paškoj klapi Sol s pjesmom Mediteraneo a na treće se mjesto plasirala miljenica festivalske publike, Gina Picinić s pjesmom Ča bin ja da te niman.

Nagrada za najboljeg debitanta pripala je Heleni Brajković, a Zlatni mikrofon Radija Rijeke za najbolju interpretaciju dobila je mlada pjevačica Sabrina Hebiri.

Treću nagradu prema ocjeni stručnoga ocjenjivačkog suda osvojila je pjesma Zavrtel se svit u izvedbi Valentine Briški i Tonija Markovskog, a drugu je nagradu osvojila pjesma Vela vrata od Kvarnera u izvedbi Katje Budimčić. Prvu nagradu stručne komisije dobila je pjesma More je kako čovik u izvedbi Vivien Galette.

Dobro poznata atmosfera pratila je putujuću glazbenu karavanu svih devet festivalskih dana u gradovima domaćinima, kao i u autobusima, brodovima i katamarinama kojima su glazbenici i ekipa festivala putovali, no natjecateljski duh među izvođačima nije izostao. Svaku večer publika je svojim glasovima dovodila izvođače u potpunu neizvjesnost do samog kraja, no favoritima su se tijekom festivala održavanja festivala pokazali Alen Polić, Klapa Sol, Lidija Bačić, Gina Picinić.

I ovogodišnje izdanje ovog specifičnog glazbenog festivala s brojim poznatim glazbenim imenima, autorima kao i novim mladim izvođačima te mnogobrojna publika koja je festival posjetila u svim gradovima, dokaz su da interes za ovakav spektakl s godinama ne jenjava te da domaća publika vjerno gaji ljubav prema lokalnom melosu Istre i Kvarnera.

Diana Batinić

Komentari