Završeno nulto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala!

53

Nakon osam dana ‘fantastičnih’ filmova na otvorenom kinu Tuškanac uz projekciju hvaljenog britanskog SF trilera Čudovišta redatelja Garetha Edwardsa službeno je sinoć zatvoren Fantastic Zagreb Film Festival!

Festival su kratkim govorom zatvorili direktorica Mirjana Mia Pećina te kodirektor Vanja Vascarac.
Drago mi je što smo se u proteklih osam dana družili i viđali te se nadam da ste uživali gledajući filmove koje smo vam pripremili. Vaš dolazak sjajan je pokazatelj kako postoji intenzivan interes za ovaj žanr, rekao je Vanja Vascarac.
Mirjana Mia Pećina pozdravila je sve okupljene te zahvalila svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta: Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici Grada Zagreba, sponzorima, medijima te posjetiteljima koji su proteklih dana posjećivali i pratili filmove u sklopu prvog hrvatskog festivala filmske fantastike. Hvala svima što ste nas podržali te vas pozivamo da nam sa svojim prijedlozima pomognete da slijedeće godine realiziramo još bolji festival, izjavila je.

Potom je uslijedila projekcija filma Čudovišta. Taj prvijenac britanskog redatelja Garetha Edwardsa znanstveno-fantastično je ostvarenje koje kritika naziva pametnom i suptilnom kombinacijom filmova District 9 i Cloverfield, s uvjerljivom ljubavnom pričom kao okosnicom.

Osim spomenutog filma, posljednji festivalski dan uključio je i projekcije japanskog filma Smrtnakazna.com kao i preostalih pet epizoda prve sezone serijala Igra prijestolja.

Komentari