Zašto Starbucks piše vaša imena na plastične čaše?

71
starbucks

Zašto Starbucks stavlja vaše ime na čaše?

U početku je Starbucks pisao imena kupaca na čaše jer su primali previše narudžbi. Označavanje imena spriječilo bi pogreške. Kasnije je Starbucks otkrio da pisanje imena, ne samo da poboljšava radnu učinkovitost, već i povećava svijest o robnoj marki.

Nije besmisleno jer to rade iz raznih razloga. Pogledajmo ih.

Promocija robne marke

Svi smo jako povezani sa svojim imenima jer ona definiraju naš identitet i osjećamo se vrlo ponosno ako ih vidimo bilo gdje zapisana. Starbucks radi na ljudskoj psihologiji i ispisujući imena na šalice čine da se ljudi osjećaju posebno. To čini kupce sretnima, a korisnici dijele svoje fotografije čaša na Instagramu kako bi svojim prijateljima i obitelji pokazali svoje ime ili nadimke na čaši.

Cilj je zauzeti drugačije mjesto u srcu kupca

Starbucks čini da se njegovi kupci osjećaju kao dio obitelji, a ispisivanje imena na čaše čini Starbucks drugačijim od ostalih kafića i restorana. Kada negdje odemo i zovu nas po imenu istog trenutka, osjetimo nepoznati osjećaj zadovoljstva. Zbog toga Starbucks stvara drugačije mjesto u srcu svojih kupaca pružajući nešto drugačije i uzbudljivo što se ne događa nigdje drugdje.

Za povećanje interakcije

Ovo je također način da se poveća interakcija između bariste i kupca. Barista nasmijanog lica pita za ime svoje mušterije, a također ako želi da umjesto imena napiše nadimak. Na ovaj način, barista zna za osobne preferencije svojih kupaca što dovodi do vrhunske zdrave interakcije.

Stvorite vezu s pićem

Ništa nije ljepše od onih stvari koje nam izvorno pripadaju, kao ime napisano na čaši. One nam stvaraju osjećaj da je ovo stvoreno samo za nas. Tako se stvara dobra veza između vas i pića koje naručujete.

Pita li vas Starbucks još uvijek za ime?

Među 20 000 lokacija diljem svijeta postoji samo jedan Starbucks u kojem vas nikad neće pitati za ime. Nalazi se u Langelyju, VA, u sjedištu CIA-e—što u potpunosti objašnjava anonimnost.

 

Komentari