Zašto nije pametno nositi bežične slušalice kada vježbamo

20

Uobičajeno je nositi slušalice posvuda, a posebice kad se bavimo tjelesnom aktivnošću. Prilikom vožnje bicikla, trčanja ili u teretani slušalice su obavezan dio opreme, a sve popularnije postaju bežične. Međutim, nošenje slušalica tijekom tjelesne aktivnosti nije baš najbolji izbor.

Iako su praktične tako da čak i zaboravljamo da ih imamo u ušima, bežične slušalice imaju neke nedostatke, kao što je ponajprije to da nisu otporne na vlagu. To znači da ih tijekom pojačane fizičke aktivnosti naš znoj oštećuje.

Ipak, razlika u oštećenjima je različita kod svakog od nas jer se različito znojimo. No dobro je pripaziti na to jer se za njih ne daje garancija.

Osim toga, slušalice nisu otporne na buku koja dolazi izvana. Da bismo nadvladali ometajuće zvukove, posebice u teretani gdje je mnoštvo ljudi ili na ulici gdje veliku buku stvaraju automobili, skloni smo pojačati zvuk, što šteti zdravlju ušiju.

Zato se potrebno birati slušalice koje stvaraju bolju izolaciju i otporne su na znoj. Od bežičnih su poznate Master & Dynamic`s MW07, koje dobro odvajaju glazbu od okolne buke. Appleove PowerBeats Pro dizajnirane su baš za teretanu jer čvrsto stoje u ušima te su manje sklone oštećenju od znoja.

 

Komentari