Za uspješnu godinu nabavite ove 3 biljke

184
rast novca

Razna vjerovanja koja su i danas aktualna govore o biljkama koje imaju različite utjecaje. Neke su ljekovite, neke donose sreću u životu, a za neke se pak vjeruje da privlače novac.  

Kako bi vam ova 2019. godina bila uspješna, pronašli smo tri biljke koje možete lagano održavati, uz samo malo ljubavi i pažnje, a istodobno će one dekorativno urediti vaš dom i dati mu notu opuštenosti i svježine.

1. Bambus

Za bambus postoji staro vjerovanje kako donosi bogatstvo i blagostanje, štiti od loše energije i donosi sreću. Osim u domu, preporučuje se držati i na mjestu rada, gdje će vam poboljšati koncentraciju i kreativnu sposobnost.

Bambus se preporučuje stavljati na mjesta s dovoljno sunčeve svjetlosti. Zalijevajte ga umjereno i vodite računa da se voda dugo ne zadržava na površini zemlje kako ne bi uzrokovala truljenje biljke. Redovito otklanjajte lišće koje opada.

2. Krasula

Ova biljka je prema narodnom vjerovanju zaslužna za pozitivne učinke poput poslovnih prilika i privlačenja energije bogatstva i blagostanja. U istočnim zemljama ona se prenosi s koljena na koljeno i na taj način novac ostaje u obitelji. Možete ju njegovati i u poslovnom prostoru.

Krasula voli svjetlost i dobro osunčana mjesta. Zalijevajte je umjereno, a u zimskim danima držite je skoro suhu. Pripazite jedino na nametnike koji se mogu pojaviti, ili koristite odgovarajuću folijarnu prihranu.

3. Pahira

U Istočnoj Aziji nazivaju je i „drvo novca“, a simbolično je povezana i s dobrom srećom u financijama. Najbolji efekt postiže ako ju držite u crvenoj posudi, koja predstavlja boju strasti i radosti. Pahira je toliko popularna da njen izvoz državi Tajvan donosi godišnji prihod od čak 250 dolara godišnje.

Voli svjetlost, ali postavite ju na neko umjereno osvijetljeno mjesto kako ne bi imala izravan doticaj s jakim sunčevim zrakama. Umjereno je zalijevajte, a u suhim prostorima dodatno ju špricajte vodom i po listovima.

Vrijedi pokušati, zar ne?

Komentari