Za ove destinacije vjeruje se da donose sreću!

125

S novom godinom koja donosi nove ciljeve i težnje, stručnjaci na PsychicWorld.com željni su saznati koje su destinacije diljem svijeta za koje se vjeruje da vam donose sreću i samim time su najpopularnije za posjetiti u 2022. godini kako bi vam se ostvarili svi snovi pravi!

Indeks je napravljen na temelju tri varijable, uključujući globalne mjesečne prosjeke opsega pretraživanja, broj Instagram hashtagova i broj TripAdvisor recenzija. Kombinacijom ovih varijabli utvrđena je prosječna ocjena popularnosti od 10 za svaku od 30 analiziranih lokacija, otkrivajući top 10 najpopularnijih destinacija.

Rezultati:

najsretnije destinacije

Fontana di Trevi u Rimu, Italija, ove je godine najpopularnije mjesto za pronaći sreću s ocjenom popularnosti od 9,5 od 10. Destinacija je to koja ima najviši rang prema broju recenzija na TripAdvisoru (102.194) i druga najveća po Instagram hashtagovima (572.969). Ova fontana, dovršena je 1762. godine, slikovita je i užitak za posjetiti. Oni koji traže sreću trebali bi stati leđima okrenuti fontani i baciti novčić preko lijevog ramena kako bi zajamčili sreću i povratak u Rim u budućnosti.

Aja Sofija u Istanbulu u Turskoj rangira se kao drugo najpopularnije mjesto za posjećivanje zbog sreće, s ocjenom popularnosti od 9,3 od 10 s drugim najvećim mjesečnim prosjekom pretraživanja (293 000). U Aja Sofiji se nalazi brončana rupa na ‘stupu za znojenje’ za koju se vjeruje da će, ako je posjetitelji dodirnu palcem pod kutom od 360 stupnjeva, ispuniti svaku želju.

Treće mjesto zauzima Hoover Dam u Nevadi, Sjedinjene Američke Države s ocjenom popularnosti 9,2 od 10 i s najvećim svjetskim prosjekom mjesečnog opsega pretraživanja – 305 000 pretraživanja. Ljudi putuju nadaleko kako bi trljali stopala kipa za koji se zna da donosi sreću.

Nakonnjih, među najpopularnijim mjestima za sreću ove godine slijede Karlov most (9), dvorac Blarney (7,5) i Fushimi Inari-taisha (7,1) koji zauzimaju četvrto, peto i šesto mjesto.

L.B.

Komentari