Za kraljevski snažan imunitet, isprobajte Wim Hof metodu!

263

Nizozemac Wim Hof javnosti je poznat kao „Ledeni čovjek“. Naime, više od 20 puta srušio je svjetski rekord u izlaganju hladnoći, popeo se na Kilimanjaro i Everest u kratkim hlačama, bosonog je istrčao polumaraton iznad arktičkog kruga, ronio 66 metara ispod leda u istrčao maraton pustinji Namib bez kapi tekućine i bez hrane. Nakon što mu je supruga počinila samoubojstvo, odlučio je drastičnoj promijeniti život te više vremena provoditi u prirodi. Smatra kako smo mi kao društvo previše „odjeveni i uljuljkani u lagodan i ugodan život“ jer se zimi na umjetan način grijemo, a ljeti hladimo.

Kazao je kako je naše tijelo dizajnirano da može i mora podnositi ekstremne vremenske uvjete koji osnažuju naše tijelo i imunitet. To je i dokazao svojom metodom, a znanstvenici i liječnici potvrdili su njegovu metodu. Metoda Wim Hof sastoji se od tri dijela: vježbe disanja, terapiju hladnoćom i vježbanje.

Vježbe disanja sastoje se od 3 do 4 ciklusa od kojih svaki uključuje 30 dubokih udaha i izdaha nakon čega se zaustavlja dah na minutu i pol ili dvije minute.  Zatim se još jednom duboko udahne i zaustavlja disanje na 15 sekundi te se izdahne. Ove vježbe disanja potrebno je izvoditi u sjedećem ili ležećem položaju jer se mogu javiti trnci i lagani osjećaj nesvjestice.  Wim Hof smatra kako će se ovom metodom izbaciti iz pluća puno ugljičnog dioksida i opskrbiti stanice kisikom čime će se smanjiti stres i potaknuti rad imunosnog sustava. Ujedno, krv će na ovaj način postati alkalna pa bolesti neće „lijepiti“ na nas jer kronična oboljenja vole kiselo okruženje.  Wim Hof smatra kako se kiselost pretvara u toksični otpad što dovodi do autoimunih i drugih kroničnih oboljenja.

Nadalje, terapija hladnoćom uključuje svakodnevno tuširanje hladnom vodom i kupke s ledom jer se na taj način potiče aktivnost smeđih  masnih stanica. Zahvaljujući toj aktivnosti brže se gube kilogrami jer smeđe masne stanice sagorijevaju kalorije u obliku topline. Ujedno, hladnoća jača vaš krvožilni sustav, ubrzava se cirkulacija i smanjuje se broj otkucaja srca čime organizam ulazi u relaksirani način funkcioniranja.

Naposljetku, učestalo izlaganje hladnoći i vježbe disanja zahtijevaju predanost i upornost, koje će vam pomoći da ovladate vlastitim tijelom i umom. Wim Hof savjetuje vježbanje, odnosno sklekova i istezanja.

Wim Hof metoda dobra je zbog toga što povećava razinu energije, jako snaži imunitet, jača krvožilni sustav, poboljšava koncentraciju, odlučnost i sportske perfomanse, jača snagu volje, smanjuje razinu stresa, omogućava bolje podnošenje hladnoće, smanjuje rizik od raznih oboljenja, ubrzava oporavak od bolesti ili ozljeda i poboljšava san, donosi Alternativa za vas.

L.B.

 

Komentari