Vrhunski savjeti stručnjaka za ukrašavanje: Kako izbjeći božićne požare, od hidratacije drvca do postavljanja ukrasa?

100
božić

Blagdansko razdoblje znači da ćemo svoje domove pretvoriti u čarobnu zimsku zemlju čuda, od svijeća koje mirišu na borove do svjetlucavih bajkovitih svjetala. Ali unatoč tome, postoji i povećan rizik od požara koji dolaze u božićno vrijeme.

Imajući to na umu, stručnjaci Alan Boswell Landlord Building Insurance dijele svoje najbolje sigurnosne savjete o izbjegavanju požara i sigurnom ukrašavanju vašeg doma ovog Božića!

1. Budite oprezni s otvorenim plamenom

Svijeće su estetski ugodne, posebno za Božić, ali uvijek pazite da otvoreni plamen bude izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca i postavite ih na vatrostalne materijale poput kamena. Odabir baterijskih svijeća u vašem domu također može biti koristan, posebno oko zapaljivih predmeta poput božićnih drvaca i biljaka.

2. Pametno postavite dekor

Izbjegavajte stavljati svoje čarape iznad vatre – umjesto toga, stavite ih uzicom preko prozora. Pobrinite se da sva božićna drvca (uključujući i umjetna) budu udaljena od izvora topline kao što su radijatori i kamini. Zapamtite da nikada ne pričvršćujete ukrase, uključujući svjetla, na izvor topline, poput lampi.

3. Održavajte božićna drvca hidratizirana

Za one koji se odluče za prava drvca, pobrinite se da ih hidratizirate – suho božićno drvce vrlo je zapaljivo. Podrežite svoje deblo kao što biste to učinili sa svježim cvijećem i stavite svoje stablo u kantu vode kada ga prvi put dobijete. Ne zaboravite provjeriti razinu vode svakih nekoliko dana kako biste izbjegli presušivanje.

4. Uredan dekor, siguran dom!

Izbjegavajte pretrpavanje okvira kamina, osobito zapaljivim materijalima poput papirnatih transparenta ili šljokica. Isto tako, nikada ne provlačite kabele ispod zapaljivih predmeta poput tepiha. Predmeti poput papira za zamatanje također su izuzetno zapaljivi, stoga ih pospremite nakon božićnog jutra!

5. Provjerite je li sve isključeno kada izlazite iz doma!

Provjerite ta svjetla u potkrovlju i uvjerite se da nemaju pohabane žice. Božićna se svjetla s vremenom mogu istrošiti, pa ako ste u nedoumici, nabavite nove i provjerite jesu li u skladu sa sigurnosnim standardom. Ne zaboravite još jednom provjeriti jesu li svjetla ugašena noću i kada izlazite iz kuće. Postavljanje mjerača vremena na vašim uređajima također će vam pomoći da održite niske troškove i ovog Božića.

L.B.

Komentari