Vratili su se veličanstveni vrganji! Pripremite ih s tjesteninom i kozjim sirom!

Pripremite ih kako god želite, a mi vam nudimo jednu jako finu veziju!

569

Jelo koje je jednostavno za pripremu, ali je i savršeno ukusno. Vrganj sa svojim šumsko-orašastim mirisom i okusom, uz dodatak zapečenog kozjeg sira…. vrh.

Što vam je potrebno za ovaj recept:

  • 250 g tjestenine (rezanaca ili špageta, …),
  • 250 g svježih vrganja ,
  • 100 g sjeckanih oraha,
  • 100 g tvrdog kozjeg sira,
  • 1 dl vrhnja (svježe ili za kuhanje) ,
  • 1 jušna žlica maslaca,
  • sol i papar te začini po želji (iako ne pretjerujte jer su vrganji dovoljno aromatični

Pripremite vodu za tjesteninu i dok čekate da se tjestenina skuha, polagano pripremite umak.

Svježe vrganje očistite i narežite na listiće. Kozji sir narežite na kockice. U dubokoj tavi (u kojoj možete peći bez masnoće), zapecite na kockice narezan sir sir da porumeni sa svih strana (koliko je to moguće). Kada sir porumeni, izvadite ga na tanjur i ostavite na toplom. U istu tavu stavite maslac. Kada se otopi, na srednjoj temperaturi (da maslac ne zagori), propržite pripremljene gljive da malo “uvenu” (svega par minuta), dodajte i krupnije nasjeckane orahe. Posolite, popaprite, dodajte vhnje, promješajte i u sos ubacite skuhanu i procijeđenu tjesteninu. Na kraju umiješajte i kockice kozjeg sira i poslužite odmah.

Tako jednostavno savršenstvo! Dobar tek!

Komentari