[VIDEO]Darko Rundek poručuje: “To što perem to su ruke”

65
To što perem to su ruke

TO ŠTO PEREM TO SU RUKE Ovaj refren traje 20 sekundi, ako ga pjevušite u glavi ili na glas, to je taman vrijeme potrebno da ih dobro operete.

Posted by Darko Rundek (Official) on Monday, March 23, 2020

Glazbenik Darko Rundek na svojoj Facebook stranici upozorio je na važnost higijene ruku u borbi protiv širenja koronavirusa:

“Ovaj refren traje 20 sekundi, ako ga pjevušite u glavi ili na glas, to je taman vrijeme potrebno da ih dobro operete.”

Prisjetimo se, pranje ruku može zaštiti Vas i druge ljude oko Vas. Pranje ruku tijekom globalne pandemije jedan je od najvažnijih, a ujedno i jedan od najjednostavnijih načina za sprječavanje širenja virusa. Potrebna Vam je samo sapun, voda i minimalno 20 sekundi Vašeg vremena. Poznato je da se respiratorni virusi poput koronavirusa šire kada čestice uđu u Vaše tijelo kroz nos, grlo ili oči, a najčešće se to događa preko ruku. Obavezno perite ruke nakon puhanja nosa, kašljanja i kihanja, boravka vani, nakon dodirivanja površina i stvari izvan Vašega doma (pogotovo novca), nakon kontakta bolesne osobe, prije i nakon jela, nakon korištenja toaleta, nakon što ste bacili smeće, nakon što ste mazili životinje, mijenjali djeci pelene i naravno, kada su Vam ruke vidno prljave.

 

Komentari