[VIDEO] Ibiza tuži Netflix zbog filma snimanog na Zrću: “Ovo je prevara!”

715
Ibiza ili Zrće?

Netflix i producentski tim u Hrvatskoj i Srbiji snimali su romantičnu party komediju “Ibiza”, no način na koji su to napravili nije se svidio Vladi Ibize koja ih zbog toga planira tužiti.

Vlada španjolskog otoka Ibize tužbu protiv američke kompanije Netflix je najavila prvenstveno zato što je promotivni video film snimljen u Hrvatskoj, a simulira Ibizu.

Igrani film “Ibiza” prikazuje avanture grupe djevojaka na tom otoku, no ni jedan dio filma nije snimljen na Ibizi. Osim toga, za potrebe filma Beograd je glumio Barcelonu, a i Split je poslužio kao dio filmske scenografije koja simulira Ibizu.

“Od svih mjesta koja se pojavljuju niti jedno nije s ovog otoka. Znamo da je film snimljen u Hrvatskoj. To je prevara“, rekao je Vicent Torres, predsjednik vlade Ibize, dodavši kako je u filmu prikazan krajolik druge zemlje, a predstavljan je kao Ibiza. Niaime, film je snimljen u Splitu i na plaži Zrče, na otoku Pagu. „Uopće se ne slažemo s ovim filmom“, istaknuo je Torres.

Ni video ni scenarij filma nimalo se nisu svidjeli vlastima Ibize jer, navodno, prikazuju “najgore stereotipe” o tom španjolskom otoku, te razmatraju podizanje tužbe protiv digitalne platforme i producentskog tima.

Najavni video filma je objavljen početkom svibnja, a u njemu glumi Gillian Jacobs, poznata po originalnoj Netflixovoj seriji “Love” (Ljubav). U komediji “Ibiza” 30-godišnja djevojka putuje sa svoje dvije prijateljice u Barcelonu i Ibizu gdje nailaze na nekontrolirani svijet diskoteka i pronalaze ljubav.

Ured za turizam pri vladi Ibize ističe kako film prikazuje „najgore stereotipe“ o tom španjolskom otoku te da je u suprotnosti s promotivnom turističkom politikom koju ta i ostale tamošnje institucije provode. Vlasti žele promijeniti imidž otoka kao mjesta razuzdanih zabava i alkohola.

Pogledajte najavni video:

Komentari