Velikodušna donacija “Vrtu plavih ruža”

170

Prigodom svečanog otvorenja izložbe „ S Caravaggiom u Europu“ Muzej za umjetnost i obrt objavio je dogovor s Veleposlanstvom Republike Italije u Hrvatskoj da će sav prihod od prodaje kataloga izložbe biti doniran Zakladi Vrt plavih ruža.

Don Ermanno D’Onofrio, utemeljitelj volonterske Zaklade Vrt plavih ruža, predstavljajući rad ove Zaklade pojasnio je i njen naziv : „ Godine 1998. Stigao sam u Dječju bolnicu u Gornjoj Bistri gdje sam konačno odlučio osnovati Zakladu Vrt plavih ruža. Vidio sam bolesnu i napaćenu djecu koja su kao plave ruže, najrjeđe ali zato najljepše i najvrjednije cvijeće“.

Kroz ovu Zakladu preko 7000 talijanskih volontera došlo je u Gornju Bistru kako bi svojim radom pružili bolesnoj djeci osjećaj da nisu sami.

Svoje emotivno obraćanje prisutnima završio je riječima „ Godinama imam u srcu jednu želju: uključiti mlade Hrvate u ovo divno iskustvo volontiranja učiniti ih aktivnim i sastavnim dijelom Vrta plavih ruža.“

I ovog kolovoza Zaklada organizira kamp u krugu Dječje bolnice u Gornjoj Bistri te poziva sve zainteresirane da im se pridruže ili pomognu njihov rad donacijom na račun Zaklade otvoren pri Privrednoj banci Zagreb

Predstavništvo međunarodne zaklade
Vrt plavih ruža-Onlus
Bolnička 21, Bistra
IBAN HR45 2340 0091 1700 1244 9

Komentari