Vedrana Rudan ekipi iz projekta Rijeka 2020: ”Dečki i cure, ako ne znate tko sam ja, idite u k…!”

68
Facebook: Službena stranica Vedrane Rudan Foto: Storybook

Po običaju bez dlake na jeziku, Vedrana Rudan se u svojoj kolumni posvećenoj projektu Europske prijestolnice kulture okomila na organizatore koji ju, unatoč neporecivim uspjesima, nisu uvrstili među pisce s kojima surađuju.

Jesam li tašta, uvrijeđena, samonapuhana “književnica” kojoj smeta što je grad u kome živi samo stavlja na mjesto koje zaslužuje? Nisam. Ja znam da vrijedim i to sam tisuću puta potvrdila. Problem su ljudi koji unutar projekta Rijeka Grad kulture 2020 odlučuju  tko je književnik, tko je književnica, kakve se predstave trebaju igrati iako ne znaju tko im glavu nosi.

Da sam fina dama prešla bih preko njihovih pizdarija, “oprostila” im neznanje i bahatost i ne bih ih poslala u k… Eto, nisam takva. Dečki i cure, ako ne znate tko sam ja, idite u k…!

Naglasila je i da organizatori riječkih književnih događanja književnicom vrijednom suradnje očito ne smatraju ni Slavenku Drakulić, koja je k tome prava Riječanka i još ”veća” od nje.

I dok predstave Vedrane Rudan, poput “Ljubavi na posljednji pogled”, osvajaju nagrade u inozemstvu, na riječkoj pozornici se u sklopu spomenutog velikog projekta ne pojavljuju. Rudan na to kaže: Jasno mi je da ta fenomenalna predstava neće biti pozvana na riječke Male scene jer selektor Scena nije ni moj muž ni brat ni sin ni nećak.

Čitav beskompromisni obračun možete pročitati u originalnoj kolumni .

 

Komentari