Vakula: Božić ne donosi snijeg, ali barem nakratko ni druge padaline

18

I ovih božićnih dana očekuju nas povremene i mjestimične oborine, no to neće biti ni približno na razini na kojoj je bilo u razdoblju koje je prethodilo.

Badnjak će tijekom dana biti većinom suh, djelomice čak i sunčan, ali će navečer mjestimice vjerojatno pasti malo kiše – najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, a prema ponoći i jutru i u drugim krajevima. U gorju je moguć i slab snijeg pa će barem neki zaista dočekati bijeli Božić.

Tijekom Božića i blagdana svetoga Stjepana također neće biti sasvim suho, ali će oborine biti većinom slabe i kratkotrajne. Bit će i dalje relativno toplo, ali uz temperaturu zraka ipak bližu prosječnoj nego prošlih dana, objavio je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

U utorak će u gorju i na sjevernom Jadranu sunčanije biti u prvom dijelu dana, zatim će se pojaviti više oblaka, a navečer će možda pasti vrlo malo kiše, u najvišem gorju i snijega. Dnevna temperatura iznosit će do 8 °C u gorju te između 11 i 14 °C na sjevernom Jadranu.

Na Jadranu će na Božić i blagdan svetog Stjepana prevladavati sunčano vrijeme, a od petka možemo očekivati promjene. Umjeren sjeverozapadnjak okrenut će na buru, podno Velebita i jaku, u četvrtak moguće i s olujnim udarima. Postupno će postajati sve hladnije.

Komentari