V za vaginu: Povodom Svjetskog dana menstrualne higijene u Rijeci i Opatiji podjela besplatnih uložaka

77
Libresse povodom Svjetskog dana menstrualne higijene u Opatiji i Rijeci dijeli besplatne uloške. Dijeljenje higijenskih uložaka dio je kampanje „V za vaginu“ kojom ovaj brend ukazuje na problem menstrualnog siromaštva
Osim u Opatiji i Rijeci, ova inicijativa održat će se i u drugim hrvatskim gradovima – Zagrebu, Puli, Osijeku, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. Obilježavanjem Svjetskog dana menstrualne higijene, kojeg je pokrenula njemačka neprofitna organizacija WASH United 2013. godine, ukazuje se na važnost razbijanja tabua i stigme oko menstruacije te podiže svijesti o problemu menstrualnog siromaštva koji je prisutan diljem svijeta.

Gdje će se dijeliti besplatni higijenski ulošci?

Besplatni higijenski ulošci dijelit će se u Rijeci na relaciji Trg bana Jelačića – Jadranski trg – Putnička obala – tržnica, a u Opatiji na relaciji Hotel Ambasador – Slatina – ul. Maršala Tita – Hotel Ambasador, u jutarnjim satima.

Menstrualno siromaštvo

Menstrualno siromaštvo prisutno je i u Hrvatskoj, što je pokazalo i istraživanje Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz 2020. godine. Čak 33% žena u Hrvatskoj prisiljeno je štedjeti na ulošcima, njih 10% nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale, a 36,4% žena mora kupovati manje kvalitetne menstrualne potrepštine zbog njihove cijene.

V za vaginu

Libresse je početkom travnja pokrenuo kampanju “V za vaginu” s ciljem podizanja svijesti o problemu menstrualnog siromaštva i poticanja cijelog društva na njegovo rješavanje. Svi zainteresirani mogu podržati ovu kampanju na Libresse društvenim mrežama te podijeliti svoje priče na Facebook i Instagram kanalima korištenjem oznaka #LibresseHrvatska #ZaVaginu.
L.B.

Komentari