Uz ova tri jednostavna trika, poboljšati ćete pamćenje!

Ulazak u srednju dob možda je sa sobom donio i poteškoće sa slabijim pamćenjem, no uz ova tri jednostavna trika, nema potrebe za pretjeranu brigu!

85

Ulazak u srednju dob, možda je sa sobom donio i poteškoće sa slabijim pamćenjem, no nema potrebe za pretjeranu brigu jer za to postoje i tehnike koje će vam pomoći da svoje pamćenje poboljšate.

  1. POPIS NAMIRNICA

Zamislite mentalnu sliku koja povezuje sve potrebne namirnice zajedno. Na primjer, ako trebate jaja, tjesteninu i špinat, vizualizirajte kako razbijeno jaje pada na tjesteninu omotanu oko špinata.

  1. DNEVNI PLANOVI

U želji da povećate svoju memoriju, poželjno je da svako jutro napravite pregled dana u isto vrijeme i na istom mjestu, na primjer, u vrijeme jutarnje kave. Pritom posebno obratite pažnju na detalje npr. koje dokumente morate ponijeti sa sobom tog dana, koju odjeću obući i sl. Uskoro će vam ovo prijeći u naviku.

  1. PAMĆENJE IMENA

Kod pamćenja imena, poslužite se tehnikom fokusiranja i smještanja stvari u okvire. Prilikom upoznavanja s nekime, fokusirajte se i stvorite upečatljivu mentalnu sliku, npr. Marko koji pije kavu ili Iva s psom na povodcu, savjeti su ovo doktora Garya Smalla.

 

 

Komentari