Uskoro stiže film o Davidu Bowieju, baziran na tisuću sati rijetkih snimaka

34

Brett Morgen, slobodni redatelj koji stoji iza “Kurt Cobain: Montage of Heck”, “Jane” i “The Kid Stays in the Picture”, dovršava supertajni projekt o Davidu Bowieja koji se temelji na tisućama sati rijetkih snimaka nastupa glazbenika od kojih je većina do sada neobjavljena.

Morgen je na filmu o Bowieju, za koji nije objavljen službeni naslov, radio posljednje četiri godine. Izvor blizak produkciji zagonetno ga opisuje kao da to nije “ni dokumentarac ni biografiju, već impresivno kinematografsko iskustvo izgrađeno, djelomično, na tisućama sati nikad prije viđenog materijala.”  Film bi mogao biti premijerno prikazan na Filmskom festivalu Sundance potkraj siječnja 2022., šest godina nakon smrti legendarnog pjevača.

Glazbenikov dugogodišnji producent Tony Visconti filmu također dodaje svoj doprinos. Morgen je sam stekao prava na materijal, a BMG i Live Nation su financijeri i producenti. Film je Morgenov prvi veći dugometražni rad od objavljivanja njegovog proslavljenog dokumentarca Nat Geo o primatologinji Jane Goodall. Cijela arhiva “Jane” osvojila je dvije Primetime Emmy nagrade 2017. i niz drugih nagrada tijekom sezone dodjele. Prije “Jane”, Morgen je dobio pohvale za Sundance premijeru “Kurt Cobain: Montage of Heck”, koja je prikazala život frontmena Nirvane do njegovog samoubojstva 1994.

Njegovi drugi glazbeni dokumentarni radovi uključuju VH1 serije “Say It Loud: A Celebration of Black Music in America” i “Crossfire Hurricane”. Potonji dokumentarac o The Rolling Stonesima iz 2012. obilježio je njihovu 50. godinu zajedno kao benda i pratio je rane godine grupe sve do 1981., slažući audio intervjue s bendom na arhivske snimke. 

Izvor: Variety

L.B.

Komentari