Umro je legendarni Joao Gilberto, a njegova će “The Girl from Ipanema” još dugo odjekivati

64

u dobi od 88 godina umro je jedan od legendi bossa nove čija pjesma “The Girl from Ipanema” dira srca i gotovo 60 godina nakon što je snimljena. Objavljeno je da je preminuo Brazilac Joao Gilberto. Uzrok smrti nije objavljen.

“Moj otac je preminuo. Njegova borba bila je plemenita, pokušavao je sačuvati dostojanstvo dok je gubio svoju autonomiju”, objavio je njegov sin Joao Marcelo.

Legendarnog gitarista i pjevača Joaoa Gilberta pamtit ćemo po njegovom šaputavom glasu s kojim se prvi put istaknuo 1958. s “Chega de Saudade”, što je bio i početak bossa nove.

Njegova “The Girl from Ipanema”, koju je otpjevala u originalu njegova supruga Astrud Gilberto, prometnula se u planetarnu himnu bossa nove i najpoznatiju brazilsku pjesmu svih vremena.

Gilbertu su na kraju njegovog života ostali sin Joao Marcel i kći Bebel te posljednja supruga Claudia Faissol, novinarka koja je 40 godina mlađa od njega i majka njegove kćeri. Umro je financijski slomljen te uhvaćen u sukob između svoje dvoje djece i supruge.

 

Komentari