Umorni ste od ‘hackova’? Evo 20 najboljih životnih savjeta od 21,9 milijuna stvarnih ljudi

73
savjeti

Arjun Mahadevan dao je svijetu dar kada je iz gomile prikupio najbolje “životne profesionalne savjete” od gotovo 22 milijuna ljudi. Podijelio je 20 najboljih u Twitter objavi koja ima više od 619.000 pregleda.

Mahadevan je dobio savjete iz podforuma Life Pro Tips na Redditu, koji postoji od 2010. Mahadevan je izvršni direktor tvrtke doolaHQ koju naziva “posao u kutiji” za LLC poduzeća. Mahadevan je svoje savjete nazvao “20 životnih savjeta koje biste voljeli znati kad ste imali 20”, ali oni su korisni svima bez obzira na godine. Korisni su za svakoga tko je u vezi, ima posao ili želi ostati zdrav u ovom otežavajućem svijetu.

Mnoge ideje uključuju preoblikovanje načina na koji prosuđujemo druge kako bismo ih vidjeli s više suosjećanja. Mahadevan također ima nekoliko savjeta za profesionalce kako ih spriječiti da naprave neugodne pogreške ili gube vrijeme drugih ljudi. Ponekad najjednostavnija promjena u ponašanju ili perspektivi može drastično utjecati na naše živote.

Evo 20 životnih savjeta Arjuna Mahadevana za koje biste voljeli da znate kad budete imali 20:

1. “Ako ste zapeli na dosadnom pozivu, stavite svoj telefon u način rada u zrakoplovu umjesto da jednostavno prekinete vezu. Druga će osoba vidjeti da ‘poziv nije uspio’ umjesto ‘poziv završen’.”

2. “Kada se prijavljujete za bilo što online, stavite naziv web stranice kao svoje srednje ime. Na taj ćete način kada primite neželjenu poštu/oglase, znati tko je prodao vaše podatke.”

3. “Uvijek recite djetetu koje nosi kacigu koliko mislite da je njegova kaciga cool. To će ga potaknuti da je uvijek nosi u budućnosti.”

4. “Kada nemate sve činjenice, pokušajte ljudima dati najvelikodušniji razlog za njihovo ponašanje. Iritantno spor vozač? Možda je to mama s rođendanskom tortom iza. Ovakav način razmišljanja postupno će vas učiniti manje reaktivniji i suosjećajniji.”

5. “Ne pokušavajte biti muškarac kakav bi vaš otac želio da budete. Budite muškarac kakav biste željeli da vaš sin bude. To jasnije definira vaša vlastita uvjerenja, želje, ciljeve i motivira vas da budete najbolji.”

6. “Kada je prijatelj uzrujan, postavite mu jedno jednostavno pitanje prije nego što kažete bilo što drugo: ‘Želiš li razgovarati o tome ili želiš da ti se odvuče pažnja s toga?'”

7. “Nakon lošeg prekida, učinite 10 stvari koje vaš bivši nikada ne bi učinio s vama. Osjećat ćete se bolje i shvatit ćete koliko ste bili sputani.”

8. “Prije nego što svom djetetu date jedinstveno ime, prvo ga isprobajte. Koristite ga na narudžbama hrane, rezervacijama, sastancima gdje je primjenjivo, itd. To će vam dati uvid u to s čime će se nositi kad odrastu i spriječiti buduće probleme.”

9. “Ako trebate otkazati hotelsku rezervaciju, ali ne možete zbog pravila 24 sata, nazovite tvrtku i pomaknite rezervaciju na kasniji datum. Nazovite u roku od nekoliko dana i otkažite besplatno.”

10. “Ako nekome kažete da morate razgovarati s njima, dajte neki znak o čemu trebate razgovarati, ili barem da to nisu loše vijesti.”

11. “Nikad ne šaljite poslovni e-mail kada ste emocionalno ugroženi. Utipkajte ga, spremite kao skicu i otiđite. U idealnom slučaju, prespavajte ga. Napravit ćete pametniji izbor.”

12. “Nemojte samo dopustiti djeci da pobjeđuju u igricama. Možete to usporiti, možete ih naučiti strategiji, ali neka bude stvarna. Jednog dana, pobijedit će vas pošteno, i to će biti trenutak kojeg se uvijek sjećaju kao ponos.”

13. “Kada pečete stvari na aluminijskoj foliji, prvo zgnječite foliju, a zatim je labavo položite na pladanj za pečenje. Sokovi će ostati na mjestu—a hrana se neće lijepiti za foliju.”

14. “Ako se sjetite dobre ideje, zapišite je. Mozak će vas pokušati prevariti da mislite da ćete je se kasnije sjetiti, ali to je laž. Stoga: Zapišite!”

15. “Potrebne su 4 minute dnevno i gotovo ništa za održavanje dentalne higijene. Potreban je cijeli život i mnogo novca da se to ispravi. 2 minute četkice i vodice za ispiranje usta ujutro, 2 minute četkice i konca poslijepodne .”

16. “Nemojte čekati dok ćete imati ‘vremena’ da započnete program fitnessa. Jer kad opet budete zauzeti, prestat ćete. Najbolje vrijeme za početak je zapravo kada ste zauzeti. Naučiti kako prilagoditi vrijeme za vježbanje kada su vremena teška znači da ćete se toga držati na duge staze.”

17. “Kada koristite tekstualne poruke za posao, recite sve što trebate reći u prvoj poruci. Nemojte samo reći ‘bok’ ili ‘hej’ ili ‘jesi li tu’ ili ‘jesi li zauzet’.”

18. “Umjesto da osjećate da ste upropastili dan i mislite, ‘Sutra ću se vratiti na pravi put, razmišljajte o svakom danu kao o nizu od četiri četvrtine: jutro, podne, poslijepodne i navečer.

19. “Mnogi problemi u braku zapravo su samo problemi s lošim cimerom. Naučite kako biti dobar cimer i to će riješiti mnoge od glavnih problema koji muče brakove. To uključuje komunikaciju o nečemu što vas muči prije nego što se previše naljutite .”

20. “Zapitajte se ‘što se to mene tiče’ sljedeći put kada nekoga osuđujete zbog njegove odjeće ili hobija. Što se više vježbate da ne marite za osobne preferencije drugih ljudi, postajete opušteniji i ljepši kao osoba.”

Izvor: Upworthy

Komentari