Umjesto bacanja hrane Sarajlije postavili “frižider koji život znači” za siromašne

39
beskućnici

Dvojica Sarajlija došlo su do fantastične ideje koju su sproveli u djelo. U naselju Pofalići postavili su “frižider koji život znači.” Ideja je da građani u hladnjak stavljaju sve što im ne treba, a što će nekima biti izrazito potrebno.

Cilj koji su Elis i Muamer, kreatori frižidera, htjeli postići je potaknuti ljude da ne bacaju hranu, a istodobno nahraniti one koji nemaju. Prostor za hranu osmislili su da bude u hladnjaku kako se hrana ne bi pokvarila tijekom ljeta.

Hladnjak se nalazi uz cestu tako da je dostupan svima. Kreatori su rekli da su na ideju došli nakon razgovora s prijateljem. Jedna njegova misao im se posebno usjekla u pamćenje, a to je da će svatko odgovarati za svaki komad hrane koju baci. Elis je shvatio da se u njegovom restoranu svakodnevno baca hrana i tako je niknula ideja. Frižider koji život znači bolje je rješenje od kopanja po kontejneru, zaključili su.

Njihov projekt postao je popularan brzo se proširivši društvenim mrežama. Za one kojima je hrana potrebna obavijesti će se prenijeti na način da će na vrećicu s hranom pored kontejnera staviti poruku o mjestu gdje se nalazi hladnjak. Tako će oni koji uzimaju hranu iz kontejnera biti upućeni kamo se mogu uputiti, prenosi Klix.

Građani podržavaju inicijativu te svakodnevno pune hladnjak različitim namirnicama.

Sarajevo: postavljen "frižider koji život znači"

U sarajevskom naselju Pofalići grupa dobrih ljudi postavila je "frižider koji život znači":

Objavljuje BHRT u Utorak, 13. kolovoza 2019.

 

 

 

Komentari