Udovac udomitelj s rakom usvaja samo smrtno bolesnu djecu kako djeca ne bi umirala sama

100

Više od dvadeset godina udovac udomitelj, koji živi u Los Angelesu, usvaja smrtno bolesnu djecu i pruža im svu ljubav i njegu koja im je potrebna do posljednjeg dana. Ma koliko ovaj svijet ponekad izgledao okrutan i bezdušan, priče o junacima koji žive odmah iza ugla vraćaju nam nadu u čovječanstvo. Priča o ovom udomitelju koji je posvećen brizi o neizlječivoj bolesnoj djeci kako ne bi morala umrijeti sama slomit će vam srce na tisuću komadića!

65-godišnjaku ime je Mohamed Bzeek. Bivši libijski imigrant došao je u SAD prije četiri desetljeća, a službeni je državljanin postao 1997. Otkako je započeo ovu misiju, brinuo se za 80 djece, a njih 10 umrlo je u njegovom naručju. Pronalazi način da se nosi s tugom i boli, jer se zavjetovao da će nastaviti svoje nesebično djelo.

On je objasnio: „Mi [Mohamed i njegova pokojna supruga] 1995. odlučili smo usvojiti siročad koju je država ostavila u bolnicama ili ih je država oduzela njihovim obiteljima zbog nasilja. Jedina kuća koja prima siročad i djecu koja će uskoro umrijeti u Los Angelesu je moja kuća. Imam posla s 80 djece od 1989. Desetero djece izgubilo je život u mom naručju.”

Prijavljeno je da kad god Los Angeles Angeles DCFS ima siroče u tako teškom stanju, zovu ovog nevjerojatnog čovjeka. Uvijek je spreman prihvatiti dijete kojem je potrebna skrb. On kaže: “Znaju da se ne ustručavam prihvatiti. Ako nemaju uvjete, šalju se u bolnice i nemaju obitelj ili kuću. Međutim, kad ih uzmem, osjećaju obiteljsku atmosferu. Osjećaju se sigurno i voljeni su do kraja života.”

Ovaj junak, koji je udomitelj više od dva desetljeća, brine se da stvori sigurno okruženje u svom domu. U isto vrijeme, odgaja i vlastitog sina, rođenog s patuljastim rastom i osteogenesis imperfecta. Još 2017. godine Bzeeku dijagnosticiran je rak debelog crijeva u fazi 2. U ovom trenutku i njega je bilo strah.

On je dodao: “Nisam imao obitelj sa sobom i bio sam uplašen. I ja sam osjećao isto što i djeca. Sami su. Ako imam 60-ak godina i bojim se, što je s njima?”

Margaret Cotts osnovala je GoFundMe stranicu kako bi pomogla ovom nesebičnom čovjeku i njegovom radu. Ipak, iako je početni cilj prikupljanja sredstava bio 100 000 američkih dolara, ljudi iz cijelog svijeta, dirnuti dobroćudnim udovcem i njegovim nevjerojatnim srcem, do sada su donirali gotovo 700 000 američkih dolara. “Ključno je da ih morate voljeti kao svoje”, nesebično ponavlja Bzeek.

Izvor: Healthy Food House

Komentari