Učiteljici su njezini učenici toliko nedostajali da je napravila 23 pletene lutke koje predstavljaju učenike

72
Izvor: Facebook

Iako je većina roditelja barem malo uznemirena zbog toga što su škole zatvorene škola uslijed pandemije koronavirusa i zbog toga što njihova djeca ne mogu vidjeti svoje prijatelje iz razreda, ljudi rijetko shvaćaju da i mnogi učitelji imaju razloga da se osjećaju uznemirenima i usamljenima. Ne samo da su morali potpuno promijeniti svoje navike i prilagoditi se učenju na daljinu, već im i jednostavno nedostaju njihovi učenici. Ovoj učiteljici – Ingeborg Meinster-Van der Duin nizozemske osnovne škole Dr. H. Bavinck school u Haarlemu učenici toliko nedostaju da je isplela male pletene lutke koje predstavljaju svakog od njezinih 23 učenika. Predivno, zar ne?

Iako je učenicima u početku kada nisu trebali ići u školu bilo odlično, s vremenom ih je počela hvatati nostalgija jer ne vide svoje prijatelje te se ne mogu igrati vani. Mnogim nastavnicima nedostaje udobnost onoga što mogu raditi u učionici. Ova učiteljica je rekla: “Sve je išlo nizbrdo otkako se škola zatvorila. Sve me jako pogodilo. Djeca više nisu bila u školi. A toliko mi nedostaju.”

Gospođica Ingeborg odlučila je da mora nešto poduzeti u vezi s tim pa je smislila ideju da plete malene lutke koje predstavljaju svih 23 učenika u njenom razredu. Vidjela je slične lutke na Pinterestu i pomislila, zašto to ne bi učinila i sama? Učiteljica je svim učenicima dala njihove posebitosti – zna da dečki vole odijevati tamnu odjeću pa su njihove lutke dobile tamne džempere. Tu su čak i detalji poput naočala i pjega. Učiteljica Ingeborg provela je otprilike tri do četiri sata radeći na svakoj lutki. Kad je učiteljica pokazala lutke svojim učenicima, odmah su mogli pogoditi tko je tko, no pitali su je gdje je ona u svemu tome. Tako je napravila i sebe u pletenoj verziji i rekla: “Sljedeće godine izrađujem i lutke sljedećeg razreda. Kolege su me već pitali želim li satove pletenja. Ali stvarno nema vremena za to.” Svaki učenik na poklon je dobio svoju lutku.

 

Izvor: Bored Panda

 

Komentari